1. Home
  2. Inspiratie
  3. De topvrouwen van Marks & Spencer

De topvrouwen van Marks & Spencer

Door Shelley Beekman - Donderdag 05 September 2013 | 09:30

Marks & Spencer

De afgelopen tijd hebben we kunnen genieten van de zonnige zomerse dagen. Daar gaat binnenkort verandering in komen. De herfst staat voor de deur, maar gelukkig staan daar weer mooie herfstcollecties tegenover. Zo ook die van Marks & Spencer en zij hebben dit seizoen een extra leuke verrassing.

Marks & Spencer (M&S) is een van de grootste warenhuizen uit het Verenigd Koninkrijk. Behalve uiteraard kleding, verkopen zij ook levensmiddelen en woonaccessoires. Door zich op alle leeftijden te richten krijgt M&S maar liefst 21 miljoen bezoekers per week in meer dan 42 landen wereldwijd.

Met trends als ‘femme fatale’ en moderne, trendy kleding weten zij het brede publiek tevreden te stellen. Om de Engelse roots van het merk – die je duidelijk terugziet in de nieuwe collectie – te benadrukken, zet Marks & Spencer dit jaar niet alleen de collectie zelf in de spotlights, maar schijnen ze ook hun licht op twaalf Britse topvrouwen. Om je alvast een indruk te geven, hebben wij een paar van deze topvrouwen uitgelicht.

Katie Piper for M&S

 

Een van de meest bijzondere verhalen is dat van Katie Piper. Zij onderging 150 operaties na een zuuraanval. Tegenwoordig is ze te zien in haar eigen tv-programma en heeft ze een fonds opgericht waar ze hulp biedt aan mensen met verminkingen of brandwonden.

 

 

Helen Allen for M&S

 

Ze kreeg een award voor verpleegkundige van het jaar en dat is ook niet zo verwonderlijk. Helen Allen richtte stichting PEPAIDS op. Als moeder van twee kinderen verbaasde zich over het risico dat kinderen in Afrika lopen om besmet te raken met het HIV-virus en daar wilde ze iets aan doen.

 

Nicola Adams for M&S

 

De eerste vrouw ooit die goud won op de Olympische Spelen voor – jawel – boksen. Na een heftige rugblessure in 2009 knokte Nicola Adams zich weer een weg naar de top en met succes. Dat alles kan, zolang je je dromen maar achterna blijft gaan, bewijst deze topsportster maar weer.

 

De verhalen van deze en nog negen andere toppers zijn te lezen op de M&S website. Naast hun succes hebben deze vrouwen nog een ding gemeen: mode. En daarom schitteren zij samen in de nieuwe herfstcampagne. Nieuwsgierig geworden? De laatste collectie jurken van M&S kun je uiteraard shoppen op Jurkjes.nl!

Lees ook