1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jurkjes met lange mouwen: warm en stijlvol!

Jurkjes met lange mouwen: warm en stijlvol!

Door Ilse Bloemendal - Donderdag 23 December 2021 | 14:11

Tegelijkertijd er warmpjes bijzitten én er stijlvol uitzien in de winter is soms een lastige uitdaging. Gelukkig hebben we hiervoor de ideale oplossing gevonden: jurkjes met lange mouwen. Hier vijf prachtige longsleeve jurken voor in de winter.

1. Een gebreide lange jurk

Als het echt heel erg koud is, is een gebreide lange jurk met kabelmotief een goed idee. Omdat het je waarschijnlijk een beetje doet denken aan dat heerlijke kleed bij jou op de bank, geeft zo’n jurk met col je een heel prettig gevoel. Je loopt er ook nog eens bij volgens de laatste trends, want kabelmotief is weer helemaal terug. Maak je look af met een paar leuke zwarte laarsjes en/ of een leren jasje. Warm en stijlvol!

2. Een doorschijnende jurk van mesh                                                               

Ook in de winter wil je tijdens een feestelijke gelegenheid een mooi jurkje aan. Wie mooi wil zijn, hoeft zeker geen koud te lijden. Ga daarom voor een lange zwarte jurk met mouwen van mesh. Omdat dit materiaal doorschijnt, geeft het een heel feestelijk effect. Het is daarnaast ook nog eens lekker warm. Heb je het toch koud? Denk dan aan een onderjurkje of combineer de feestelijke jurk met een blazer. Naar welk feestje wil jij hem dragen?

3. Een sweaterjurk

Ben je op zoek naar het ultieme chilljurkje? Een sweaterjurk is echt perfect. Zo’n jurkje is super zacht, lekker lang, heeft een handige capuchon (mocht je toch wel naar buiten willen) en ziet er ook nog eens leuk uit. Ga voor de hippe grijze variant en combineer hem met een paar witte gympen. Liever iets dat afkleedt? Ga dan voor de sweaterjurk in het zwart. Draag deze met een zwarte panty, een paar zwarte laarsjes en viola – je bent gelijk kilo’s lichter.

4. Een vrolijke jurk met print

Wil je echt een onvergetelijke indruk achterlaten? Trek dan een bloemenjurk aan in een opvallende kleur. Kies wel voor een exemplaar met een ceintuur in de taille. Zo kan je je figuur mooi accentueren en voorkom je een modeflater. Een drukke print is namelijk niet altijd aan te raden. Lees hier wat voor jurk bij welk figuur past (link). Draag hem met een huiskleur panty met witte sneakers of ga voor donkere laarsjes met een zwarte panty.

5. Een speels A-lijn jurkje

Staat ‘stilzitten’ niet in jouw woordenboek en ben je geen typisch meisje-meisje? Kijk dan eens voor een leuk A-lijn jurkje met lange mouwen. Ga voor stijlvol zwart of voor chique beige. Wat voor kleur je ook kiest, een A-lijn jurkje is ontzettend leuk om te combineren met een stoer vest of een leren jasje.

Algemene tips bij het dragen van een jurk met lange mouwen in de winter: 


– Draag het met een leuke panty (met print!)
– Combineer het met een gilet, blazer, leren jasje of vest
– Leg de focus op je taille met een riempje
– Draag het met een onderjurk (maakt je warmer én dunner)
– Sneakers zorgen voor een sportieve look
– Laarsjes zijn stoer
– Hakken zijn chique

Lees ook