1. Home
 2. Inspiratie
 3. 10 redenen waarom we allemaal van zwarte kleding houden

10 redenen waarom we allemaal van zwarte kleding houden

Door Dionne - Zondag 06 Oktober 2019 | 13:30

Ken je dat? Dat wanneer je lekker aan het shoppen bent je altijd naar zwarte kleding grijpt? Terwijl er echt wel meerdere kleuren verkrijgbaar zijn. Als je niet weet wat je aan moet trekken naar een date, cocktailparty of andere feestelijke gelegenheid, dan is de little black dress altijd de perfecte uitkomst. 

En we weten echt wel dat zwart geen kleur is, maar het is een favoriet bij velen. Maar waarom dragen we het liefst zwarte kleding? Ook daar hebben we verschillende redenen voor. Komt-ie.

zwarte kleding

10 redenen waarom we van zwarte kleding houden

 1. Voor jou bestaat de ‘pop of colour’ niet. Jij voegt kleur toe aan jouw look door de lippen rood te stiften en een kleurtje op de nagels. Verder dan dat gaat het echt niet.
 2. Het kleedt af. Cliché, but true. Zwart kleedt nou eenmaal af. Zeker als de winterkilo’s er weer aan zitten dan willen we het liefst zwart dragen. Zwart oogt slanker en verbergt net dat ene rolletje op de buik of heup.
 3. Black is altijd chique en tijdloos. Zwarte kleding is geen trend, maar is de meest tijdloze ‘kleur’ die je maar kunt bedenken. Denk maar aan jouw favoriete schoenen of winterjas. Het was misschien een investering, maar je hebt er wel jaren lang plezier van.
 4. Het staat iedereen. Zwart staat goed bij iedere huiskleur. Het zal je nooit te flets maken, voller of rood maken.
 5. Jouw Instagram staat vol met fashion inspo van vrouwen die stijlvol gekleed zijn in – ja, je raadt het al – zwart. 
 6. Van kantoor naar de bar: jij rockt de work-to-bar look easily. Je kunt deze verschillende looks rocken met één outfit in het zwart.
 7. Ben jij een knoeipot? Don’t worry als je zwart draagt kun je alles morsen. Ook rode wijn.
 8. Je bent nooit under dressed. Want zwart staat altijd chique, no matter what. Je hoeft niet bang te zijn dat alle ogen op jou zijn gericht tijdens een avondje uit. Je Je ziet er namelijk gewoon fantastisch uit!
 9. Mensen zijn gestopt met grapjes maken over dat je er altijd uitziet alsof je naar een begrafenis gaat. Just stop, not funny. 
 10. Everyone loves itWij kennen letterlijk niemand die zwarte kleding lelijk vindt.

Ben je benieuwd naar al onze zwarte jurkjes? Bekijk het aanbod in de categorie little black dresses

Lees ook