1. Home
  2. Inspiratie
  3. Wikkeljurk bestaat 40 jaar

Wikkeljurk bestaat 40 jaar

Door Michelle Laros - Dinsdag 25 Februari 2014 | 10:16

wikkeljurkjes
Er zijn items die door de tijd heen niet alleen iconisch worden maar ook thuishoren in de modegeschiedenis. De wikkeljurk van Diane von Furstenberg verdient een plekje tussen ons fashionnieuws want deze ontwerpster heeft ervoor gezorgd dat de wikkeljurk dit jaar alweer 40 jaar bestaat. Dit bijzondere jubileum viert zij met een speciale Andy Warhol Pop-artcollectie!

“Ik was 26 toen ik de wikkeljurk ontwierp en ik ben blij om dat te mogen vieren met deze tentoonstelling” aldus Diane van Furstenberg. Omdat deze jurk nu haar 40ste verjaardag mag vieren, is Von Furstenberg in samenwerking gegaan met de Andy Warhol Foundation. Daar is de limited edition collectie Journey of a dress uitgerold die zij in Los Angeles tentoonstelt tot mei 2014. De tentoonstelling is te zien in het Wilshire May Company-gebouw in L.A. De collectie bestaat uit verschillende wikkeljurken, T-shirts en accessoires. De jurken hebben een aangesneden taille en een wijde rok.

De jurk is geschikt voor elk type lichaam en het maakt onmiddellijk stijlvol. Voor elke gelegenheid is er wel een perfect wikkeljurkje te vinden. De jurkjes kun je los of aangesloten dragen en het accentueert de heupen en de taille waardoor een perfect zandloperfiguur ontstaat. Het is ook geen wonder dat vrouwen zo gek zijn op wikkeljurkjes ;). Logisch dat Vila, Marks & Spencer en Miss Etam een collectie jurken heeft met wikkellook.

Altijd al een wikkeljurkje willen hebben? Klik hier om naar de pagina te gaan met wikkeljurken. De variatie is groot, van korte tot lange mouw, ontzettend veel kleuren en met klassieke eenvoud.

Lees ook