1. Home
  2. Inspiratie
  3. 11 redenen waarom Pasen fantastisch is

11 redenen waarom Pasen fantastisch is

Door Joël Manoppo - Donderdag 24 Maart 2016 | 14:04

Pasen klinkt je misschien niet zo spannend in de (paashaas)oren. Beetje brunchen, beetje eieren zoeken; best geinig, maar niet per se het hoogtepunt van het jaar. Althans, dat dacht jij. Maar geloof ons: Pasen is FANTASTISCH – en wel om deze 11 redenen.

Pasen1. Je mag je ongegeneerd van top tot teen in pastelkleurtjes hullen. Hoe je ze combineert? ZO!

2. Chocolade. Héél. Véél. Chocolade. Paashaasjes, eitjes, kuikentjes… yes please!

3. Met kerst eindigt onze dag pas als de laatste familieleden hun kerstkransjes hebben opgegeten en de deur uit zijn. Met Pasen ben je over ‘t algemeen na de brunch al ‘vrij’. Shopsessie met je vriendinnen?

4. Die vrije maandag kun je mooi gebruiken om je kast uit te mesten, in het kader van ‘de grote voorjaarsschoonmaak’. (En voor elk kledingstuk dat je weggooit mag je meteen een nieuw item aanschaffen. Dat is de regel, echt.) Hoewel hier ook een paar goede argumenten staan om juist nóóit iets weg te gooien…

5. Die uitbundige strikken om je XXL- paasei doen het geweldig in je haar. De half-up inclusief strik of je eigen hair bow? Cute!

6. Al die bontgekleurde paaseieren geven je geweldige outfitinspiratie. Mix en match kleuren! Het voorjaar is begonnen en dat mag je outfit uitstralen.

7. Op de een of andere manier lijken de verwachtingen met Pasen een stuk minder hooggespannen dan met Kerstmis, dus ook als niet-kookprinses kun je een keer de show stelen. Pannenkoeken in paashaasvorm bijvoorbeeld; zo makkelijk en leuk kan het zijn!

 alt=

8. Bezoek jij elk jaar een kerstmarkt? Newsflash: paasmarkten zijn ook ‘een ding’. En laten we eerlijk zijn: in de lente is ‘t toch een stuk plezieriger rondstruinen. In Limburg wordt de grootste paasmarkt georganiseerd, maar in Den Haag, Vlissingen en Nijmegen vind je ze ook.

9. Pasen is de eerste gelegenheid waarop de familie na kerst weer bij elkaar komt. En die drie maanden zijn dus nét genoeg om je oom z’n flauwe grappen, je oma’s lief-bedoelde-maar-standaard-smaakloze koekjes en de make-upkunsten van je driejarige nichtje te gaan missen.

 alt=

10. Kun je de eierverstopplekken inmiddels dromen (of bewaar je een lijstje), en heb je ze dus binnen no-time allemaal verzameld? Gebruik je nichtjes en neefjes dan als excuus om naar de kinderboerderij te gaan. Kuikens, kippen, konijntjes; hallo schattige Insta-kiekjes!

11. Pluk de dag, en pluk die mooie voorjaarsbloemen! Ze staan prachtig bij de paasbrunch en daarna mogen ze op je nachtkastje. Instant lentegevoel bij het opstaan gegarandeerd.

Lees ook