1. Home
  2. Inspiratie
  3. Modefabriek januari 2014

Modefabriek januari 2014

Door Marise Doeve - Woensdag 29 Januari 2014 | 15:45

Modefabriek januari 2014 bij RAI

Als je in de mode werkt zijn er twee weken in het jaar die je vrij wilt houden, dan is het namelijk FashionWeek! Afgelopen week was het weer zover, de Amsterdam FashionWeek, en dat betekent dat we ook weer een kijkje konden nemen op de januari 2014 editie van de vakbeurs Modefabriek.

De Modefabriek is dé locatie om op de hoogte te blijven van de nieuwste merken, collecties en trends. Veel verschillende merken presenteren er de nieuwste collecties voor winter 2014/2015. Zo konden we ook een kijkje nemen bij Ivy & Liv, Anecdote, Selected Femme en – ons favoriet – Eleven Paris.

We schreven er deze week zelf ook al een artikel over maar ook op de Modefabriek konden we er niet omheen, groene fashion wordt steeds populairder. MINT – het eco gedeelte van de Modefabriek – wordt steeds groter en er sluiten zich steeds meer mooie duurzame merken aan.

Gelukkig verandert er dit jaar qua trends niet zoveel – kun je dus gewoon dat favoriete jasje van dit jaar weer recyclen. Stoere materialen als leer, denim en grove breisels blijven hot en ook het opzoeken van contrast in materialen zien we veel terug (denk aan een ruw materiaal gecombineerd met een zacht en teer stofje).

Opvallend is dat comfort een duidelijke trend is, we hoeven volgend jaar niet ongemakkelijk te zitten of kou te lijden want een lekker losse warme trui met een leuke muts zijn helemaal hot. Oh en de hakken verruilen we ook voor plat schoeisel, ook wel zo gemakkelijk.

Eleven Paris op de Modefabriek januari 2014

NIKKIE had de beursstand aangekleed als gezellige woonkamer met de mooiste vintage meubels van Zo goed als oud. Ook de collectie zelf zag er weer top uit met stoere en trendy details, favoriet van ons was dit mooie leren jasje.

Ivy & Liv en ArmedAngels op de Modefabriek

Nederlands sieradenmerk IVY & LIV (links) bestaat nog niet lang maar ze staan bij ons nu al bovenaan ons favorietenlijstje! Het merk ArmedAngels (rechts) was voor ons helemaal nieuw maar dit merk is 100% organic en 100% fair fashion en dat allemaal voor een mooie prijs.

MINT en Selected Femme op Modefabriek 2014

Selected Femme (links) weet ons ieder seizoen weer te verrassen met een mooie en stijlvolle collectie. Ook dit jaar zaten er weer veel hebben-hebben-hebben items bij! Bij MINT (rechts) konden we een kijkje nemen bij de mooiste duurzame modemerken, hier ontdekten we ArmedAngels en konden we Studio Jux en People Tree van dichtbij bevoelen en bekijken.

Gestuz en MbyM Modefabriek 2014

Ook mbyM en Gestuz presenteerden mooie collecties op de beurs. Wat dacht je van deze grijze trui van Gestuz?

Lees ook