1. Home
  2. Inspiratie
  3. Merk in de spotlight: French Connection

Merk in de spotlight: French Connection

Door Shelley Beekman - Dinsdag 03 September 2013 | 17:45

French Connection jurkjes

Al ruim 30 jaar bestaat French Connection. In Engeland en de Verenigde Staten is dit merk al razend populair, maar ook in Nederland wordt het merk steeds bekender. Hoogtijd om wat meer te weten te komen over dit Londense modemerk.

In 1972 richtte ontwerper Stephen Marks French Connection op, een stijlvol merk dat een flinke dosis zelfverzekerdheid uitstraalt. Door de jaren heen heeft French Connection zich ontwikkeld tot een toonaangevend merk dat niet meer van de ‘high street’ is weg te denken. Dat mode goed te combineren is met kwaliteit en draagbaarheid en ook nog eens betaalbaar kan zijn, bewijst French Connection dan ook elk seizoen weer.

De campagnes van French Connection zijn vaak bedoeld om een statement te maken. Onder andere de naam ‘FCUK’ wat staat voor ‘French Connection United Kingdom’ zorgde voor veel opschudding. Toen de naam in 1997 voor het eerst werd gebruikt, werd het vooral geassocieerd met het woord ‘fuck’. Een woord wat in die tijd lang niet zo vaak werd gebruikt als vandaag de dag.

Voor de laatste campagne is ook veel naakt gebruikt, omdat daar nog altijd een taboe op heerst. Ondanks de soms wat schokkende campagnes is French Connection erg geliefd onder een breed publiek. Voor hun laatste collectie hebben zij zelfs een aparte ‘Students’ lijn uitgebracht.

Hoewel de campagnes een grote bijdrage leveren aan de media aandacht van het merk, laat French Connection de laatste paar jaar ook steeds vaker het product zijn werk doen. Door de hoge kwaliteit van de kleding blijft het merk groeien en breiden zij zich uit naar steeds meer delen van de wereld. Zo zijn er al winkels in Azië, de Verenigde Staten en Canada. We kunnen niet wachten tot de eerste French Connection in Nederland zijn deuren opent, maar tot die tijd kunnen we gelukkig alles nog online shoppen!

French Connection online

De collectie bestaat uit verschillende lijnen. De beste basics die iedereen in zijn kast zou moeten hebben, maar ook prachtige topstukken die een outfit in een keer helemaal afmaken. Absoluut een kijkje waard dus. Op Jurkjes.nl staan meer dan 130 jurken van French Connection, wacht niet langer en shoppen maar! Klik hier om de jurkjes van French Connection te bekijken.

 

Lees ook