1. Home
  2. Inspiratie
  3. Peplum jurkjes | Trend report

Peplum jurkjes | Trend report

Door Marise Doeve - Donderdag 19 April 2012 | 16:58

Peplum jurkjes zijn hét silhouet voor dit seizoen maar wat zijn het eigenlijk? Een peplum jurkje is simpel gezegd een aangesloten jurkje met een decoratiestrook rond de heupen. Perfect om een mooie taille te benadrukken of misschien wel wat heupen te verbergen.

Hoewel de jurkjes helemaal ‘nu’ zijn, gaan ze al een tijdje terug. In het Oude Griekenland droegen vrouwen de ‘peplos’, een gedrapeerde jurk bestaande uit twee rechthoekige lappen met een strook rond het middel. Eind jaren ’40 bracht Christian Dior het silhouet helemaal terug en vandaag de dag zien we de jurken bij Marc by Marc Jacobs, Celine, Vera Wang en nog veel meer designers. Gelukkig zagen we al snel peplum jurkjes verschijnen bij verschillende goedkopere ketens waardoor ook wij nu in deze altijd stijlvolle jurkjes kunnen lopen.

De peplum is geschikt voor iedereen. Door het juiste model te kiezen benadrukt het jurkje precies wat jij wil benadrukken. Zo zet onderstaand rood jurkje van Asos een mooi zandloperfiguurtje in de spotlight terwijl het roze jurkje van Hybrid juist mooi je eventuele zwembandje bedekt.

Kies voor een mooi aangesloten jurkje om het niet te rommelig te maken en maak je look af met een paar hoge hakken en een stoere clutch. We hadden de smaak helemaal te pakken en hebben de leukste peplum jurkjes voor je op een rijtje gezet.

Zien we jou deze zomer ook met een peplum jurkje lopen?

Lees ook