1. Home
  2. Inspiratie
  3. Zwartepietenstijl (plus die van de Sint!)

Zwartepietenstijl (plus die van de Sint!)

Door Britte Kramer - Donderdag 14 November 2013 | 11:03

Zwarte Piet Stijl

Het is alweer even geleden dat de Pakjesboot aanmeerde. Maar is het je wel opgevallen dat de bemanningsleden niet alleen met snoepgoed strooiden, maar ook met kledinginspiratie? Ja, heus: Sinterklaas en Zwarte Piet blijken ware stijliconen.

Ken je ‘m nog, die Sinterklaas-hit van een jaartje of wat terug: Zwarte Pieten Stijl (‘Heee, Sinterklaaasje! OE! OE-OE!’)? Die titel leidde hier op de redactie tot een nadere inspectie. Want: hoeveel stijlgevoel heeft Piet dan eigenlijk? En wat blijft ervan over tegenwoordig, zo zonder z’n gouden hoops, met die nieuwe kleur lippenstift en een ander kapsel? Nou, verdomd hippe elementen, kunnen we je vertellen.

Dus: mocht je een pakjesavond op stapel hebben, een dobbelspel of een lekker ordinair pepernotenvreetfestijn, waarom dan niet in een outfit die geïnspireerd is op de snoepstrooier? Of ga voor de look van de Goedheiligman zelf; die beschikt ook over een behoorlijk tot de verbeelding sprekende garderobe, tenslotte. Zo pak je het aan:

ZWARTE PIET
De basis: 
een fluwelen jurkje in zwart, multi of een effen kleur
Afstylen: baretjes, zwarte maillots, schoenen met gesp, sneakers, opvallende kraagjes, pofmouwen of -pijpen, bomberjacks, sack bags, veren, plooidetails
Kleur: heldere kleuren, zwart, goud, colour blocking
Materiaal: satijn, fluweel, jute
Inspiratie: zie bovenaan deze pagina

SINTERKLAAS
De basis: een witte jurk met kant
Afstylen: gouden accessoires, kruizen, franjes, kimono’s, lange jassen, capes, hoeden of petjes (Sint ruilt zijn mijter tenslotte ook regelmatig in voor een sportieve cap!)
Kleur: rood, goud
Materiaal: kant, fluweel
Inspiratie:

Sinterklaas Stijl

Houd wel in gedachten: ‘je laten inspireren door’ is iets anders dan ‘je verkleden als’… Leg om dit te vermijden de focus van je inspiratie op de vormen, de kleuren, de materialen of de accessoires – niet per se alles tegelijk dus!

Beeld: Lookbook.nu

Lees ook