1. Home
  2. Inspiratie
  3. Zwanger in de zomer? Dit zijn de leukste zwangerschapsjurken + onmisbare stylingtips

Zwanger in de zomer? Dit zijn de leukste zwangerschapsjurken + onmisbare stylingtips

Door Ilse Bloemendal - Woensdag 06 Juli 2022 | 10:49

  Zwanger? Lucky you! There’s a little miracle growing inside of you, daar komen natuurlijk de nodige extra pondjes bij kijken. Begin je die saaie maternity kleding al een beetje beu te raken? Laat je dan inspireren door deze leuke zwangerschapsjurkjes waarmee je stijlvol de zomer doorkomt!

1. Bodycon dress

Is jouw buikje al duidelijk zichtbaar en denk je dat je daardoor geen strakke jurkjes mag dragen? Hier is niets van waar. Het is juist leuk om te showen dat je zwanger bent! Aan het begin van je zwangerschap kan je gaan voor een sexy bodycon jurk. Let wel goed op het materiaal: de jurk moet natuurlijk wel stretch bevatten. Kijk naar viscose, katoen en tricot. Onze favoriet? Een iets langere jurk in pasteltint met witte sneakers. Stijlvol, zomers en zooo mooi! 

2. Blousejurken

Ook is het leuk en prettig om tijdens je zwangerschap een luchtig jurkje te dragen. Eentje met een felle kleur wellicht? Doordat de blousejurk meestal een los model heeft, is er geen druk op je buik en maakt het niet uit wat voor ondergoed jij aan hebt. Super relaxt dus! Wil je het wel wat sexyer maken? Ga dan voor een blousejurk met ceintuur. Je kunt hem zo strak maken als je wil dus hij is draagbaar tijdens je hele zwangerschap.  

3. Maxi dresses 

Een maxi dress is een absolute eyecatcher – en al helemaal als je zwanger bent. Wij zijn dan ook van mening dat elke zwangere vrouw toch minstens één spetterende maxi jurk in haar kast moet hebben. Ga voor een maxi jurk met een mooie, vrolijke print in pasteltint. Geeft gelijk een heerlijk zomers gevoel. Maak het af met een leuk tasje en je bent ready voor een leuke avond.

4. Zwangerschapsjurken 

Pas je de reguliere jurken echt niet meer? Goed nieuws! Er zijn zo veel leuke, hippe zwangerschapsjurken dat het bijna jammer is dat je ze na negen maanden weer moet opbergen. Of je nu voor een mooie a-lijn jurk gaat, of een fancy jurkje met print, met jurken van merken als Noppies, Mamalicious en Esprit Maternity is er altijd een perfecte zwangerschapsjurk voor jou te vinden. Laat je inspireren door deze mooie zwangerschapsjurken! 

Essentiële stylingtips voor zwangere vrouwen in de zomer

Do’s 

*     Hangt de jurk maar te hangen? Plaats een riem vlak onder je buik voor meer vorm
*     Combineer met hakken. Stiletto’s zijn wat overdreven, maar een klein hakje maakt het plaatje meteen eleganter
*     Een V-hals of diepe, ronde halslijn doet eventuele iets te enthousiast gegroeide borsten minder groot lijken
*     Varieer met accessoires, een relatief goedkope oplossing om er tijdens je zwangerschap steeds anders uit te zien
*     Strak mag! Je bent deze maanden op en top vrouw, en dat mag geshowd worden

Don’ts

    Drukke prints, deze laten je voller lijken. Mocht je toch een print willen dragen, draag er dan een effen vestje op
*     ‘Gewone’ jurken kopen in een grote maat. Deze maken je onnodig grof, waar positiejurkjes je juist vrouwelijk maken
*     Een positiejurk in een maat groter kopen dan je gewend bent. Hou je eigen confectiemaat aan

Maar bovenal: wacht niet te lang met het dragen van positiekleding. Voor je het weet rek je je ‘normale’ kleding uit. En hé, verlies vooral niet de hoop dat je daar ooit weer in past! Bovendien: hoe eerder je begint met het dragen van je nieuwe positiejurk, hoe langer je er plezier van hebt.

Lees ook