1. Home
  2. Inspiratie
  3. Zo geniet je het hele jaar door van je zomerjurkjes!

Zo geniet je het hele jaar door van je zomerjurkjes!

Door Lieke.van.drooge - Dinsdag 09 Juli 2024 | 16:05

Luchtige zomerjurkjes zijn een favoriet in de warmere maanden. Ze zijn licht, comfortabel en perfect voor zonnige dagen. Veel vrouwen zijn dol op het dragen van luchtige zomerjurkjes van Otto en terecht! Waarom zouden we deze leuke jurkjes dan in de kast laten verdwijnen als de temperaturen afnemen? Er zijn manieren om het hele jaar door te kunnen genieten van je fleurige zomerjurkjes. Wij geven je graag een aantal tips om in elk seizoen van je zomerjurken te genieten!

Ga voor een charmante laagjes-look

De laagjes-look kennen we eigenlijk allemaal wel. Veel vrouwen maken er vooral in de winter gebruik van. Een fijne top met een leuk vest of een mooie blazer. Deze look kunnen we makkelijk aanvullen met een mooie sjaal voor wat extra warmte en een brede riem om iets stoers aan de look toe te voegen. Deze laagjes-look is natuurlijk ook prima mogelijk met je zomerjurkjes in plaats van met een top. Draag een warme legging of maillot onder je zomerjurkje om ook je benen lekker warm te houden. Met stoere enkellaarsjes maak je je outfit helemaal af.

Korte zomerjurken combineren met denim

Heb je korte zomerjurkjes die je gewoon heel graag draagt? Dan kan dit zeker ook als het wat kouder wordt buiten. Deze jurkjes hebben vaak een fleurig design met meerdere kleuren. De combinatie met spijkerstof is dan heel mooi en lekker vrolijk. Draag een slim fit jeans onder de korte zomerjurk of kies voor een bootcut spijkerbroek met een strakkere vormgeving rond de bovenbenen. Dit zorgt ervoor dat je jurkje mooi valt. Maak de outfit compleet met een leuk spijkerjack om je bovenlichaam ook lekker warm te houden op de koelere dagen. 

Een lang vest over je zomerjurk dragen

Tegenwoordig zijn er vesten die bijna tot op de enkels reiken. Deze vesten zijn ideaal om over je zomerjurk heen te dragen. Je kunt je zomerjurk lekker showen en het lange vest zorgt voor lekkere warmte voor je hele lichaam. Wil je niet dat je vest helemaal openvalt? Dan zijn er handige riempjes om je vest op de middel bij elkaar te houden. Je kunt natuurlijk zelf de hoogte bepalen. Zo creëer je makkelijk steeds een andere look met een lang vest over je vrolijke zomerjurkjes. 

Slim gebruik maken van sjaals en accessoires

Je kunt je zomerjurkjes makkelijk aanvullen met een warmere sjaal als het buiten wat kouder wordt. Ook kun je ervoor kiezen om een vest om de middel te knopen. Dit zorgt voor extra warmte én de ultieme casual look. Gebruik accessoires om je outfit helemaal compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan een stoere riem, mooie sieraden en een elegante handtas.

Lees ook