1. Home
  2. Inspiratie
  3. Bruiloft outfits: jurken voor koud of nat weer

Bruiloft outfits: jurken voor koud of nat weer

Door Ilse.bloemendal - Maandag 21 Augustus 2023 | 09:29

Je hebt een bruiloft en het gaat regenen: help! Als gast op een bruiloft wil je er natuurlijk stijlvol uitzien, maar ook voorbereid zijn op het weer. In dit artikel zullen we je inspireren met suggesties voor jurken die geschikt zijn voor een herfstbruiloft, samen met handige tips om ze te combineren met jassen en accessoires. Zo kun je comfortabel en elegant genieten van de speciale dag, ondanks de regen.

En ja, deze tips zijn ook zeer geschikt als het hartje zomer is maar het met bakken uit de lucht komt. Thank us later.

1. Lange mouwen en warme stoffen

Kies voor een jurk met lange mouwen en gemaakt van warme stoffen, zoals fluweel, satijn of gebreide materialen. Deze jurken houden je warm tijdens koudere dagen en voegen een vleugje elegantie toe aan je outfit.

2. Prints en kleuren

Herfstbruiloften lenen zich goed voor rijke en warme kleuren. Denk aan diepe burgundy, warme oker, rijke donkergroen, en romantische roesttinten. Prints zoals bloemen, herfstbladeren of paisley voegen een vleugje herfstachtige charme toe aan je look. Als het zomer is – zijn deze kleuren iets minder geschikt (hangt natuurlijk wel een beetje van het thema af). In juni, juli en augustus is het nog wel leuk om voor een schattig pastelkleurtje te kiezen.

3. Gelaagde outfits

Gelaagde outfits zijn perfect voor het herfstseizoen. Combineer je jurk met een stijlvolle blazer, een chique vest of een gebreid vest om je warm te houden en je outfit net dat beetje extra te geven. Wie mooi wil zijn, hoeft absoluut niet kou te lijden ;)

4. Stijlvolle jassen en jasjes

Kies voor een jas of jasje dat past bij je jurk en de dresscode van de bruiloft. Een klassieke trenchcoat, een faux fur jas of een leren jasje kunnen je outfit helemaal afmaken. Zorg ervoor dat je jas waterafstotend is, voor het geval het gaat regenen. Een must voor een herfstbruiloft.

5. Comfortabele schoenen

Herfstbruiloften kunnen op verschillende locaties plaatsvinden, dus zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt die geschikt zijn voor het terrein. Kies bijvoorbeeld voor enkellaarsjes met een stevige hak, die zowel stijlvol als praktisch zijn. Als de ceremonie buiten wordt gehouden, je komt op naaldhakken aan en het komt met bakken uit de lucht, is die grond zo een modderpoel. Jou niet bellen!

6. Statement accessoires

Maak je look compleet met statement accessoires. Denk aan een mooie sjaal, een opvallende ketting, of een stijlvolle hoed die je outfit een persoonlijk tintje geeft. Als het echt gaat regenen, is een hoofddeksel sowieso een top idee. Dan hoef je je geen zorgen meer te maken over je haar.

7. Waterdichte clutch of tas

Als het weer onvoorspelbaar is, is het handig om een waterdichte clutch of tas mee te nemen om je waardevolle spullen te beschermen tegen een onverwachte regenbui.

8. Paraplu in stijl

Een chique paraplu kan niet alleen je outfit beschermen tegen de regen, maar kan ook een elegant accessoire zijn dat je look naar een hoger niveau tilt. Ga voor een plu in dezelfde kleur of print als die van je jurk.

Laat je inspireren door deze mooie herfstbruiloft jurkjes 

Met deze suggesties voor herfstbruiloft outfits ben je klaar om stijlvol en comfortabel de speciale dag van je vrienden of familieleden te vieren. Nog wat inspiratie nodig? Bekijk hier deze leuke jurkjes voor een bruiloft:

 

Laat die herfstbruiloft maar komen!

Lees ook