1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jean Paul Gaultier in Kunsthal Rotterdam

Jean Paul Gaultier in Kunsthal Rotterdam

Door Admin - Donderdag 08 November 2012 | 16:41

Er komt weer een heerlijke expositie aan van een grote naam in de modewereld! De kunsthal in Rotterdam toont in het voorjaar namelijk meer dan 140 creaties van Jean Paul Gaultier. Het wordt de eerste internationale tentoonstelling over de Franse ontwerper.

Het ‘enfant terrible’ van de mode brak in 1976 door als ontwerper. De naam van ‘verschrikkelijk kind’ kreeg hij toegewezen toen hij in 1981 zijn eerste collectie presenteerde. De collectie bestond uit vele heftige en wel hele vernieuwende creaties. Hij shockeerde mensen met zijn uitdagende collectie waarin hij werkte met zwaar getatoeëerde modellen en modellen met overgewicht. De ontwerper speelde met de geslachten door de mannelijke modellen aan te kleden met kilts en rokken.

Jean Paul Gaultier heeft de styling verzorgd van meerdere films, waaronder The Fifth Element en The Thief. Ook ontwierp hij de beroemde korsetten met puntige behacups voor een tour van Madonna in de jaren 90. Kortom, genoeg creaties om tentoon te stellen!

De expositie, The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk, gaat op 10 februari 2013 open voor publiek. Behalve vele (nog niet eerder vertoonde!) ontwerpen, komt ook de modefotografie aan bod.

Wij kijken erg uit naar deze ongetwijfeld inspirerende tentoonstelling! Jullie ook?

Lees ook