1. Home
  2. Inspiratie
  3. Editors tips: must visit, see, try & do

Editors tips: must visit, see, try & do

Door Marise Doeve - Dinsdag 14 Oktober 2014 | 14:11

Editors tips

Met een dekentje op mijn schoot en een lekker warme kop thee in mijn handen zit ik naar buiten te staren, recht op de prachtige Herengracht van Amsterdam. Mensen rennen over straat met een plastic zak boven hun hoofd of paraderen – iets stijlvoller – rond met een paraplu. Zondag hadden we nog prachtig terrasjesweer en nu dit trieste gebeuren. Tijd dus voor wat heerlijke binnenblijf tips want stiekem vinden we dat ook echt heerlijk, toch?

Must visit: fashion, fashion en nog eens fashion
Ok, de eerste tip is misschien niet letterlijk een binnenblijf tip maar denk het woordje blijf weg en dan klopt het weer. Deze herfst draait het in de musea om fashion, fashion en nog eens fashion. Utrecht, Groningen, Rotterdam en Den Haag, ze doen er allemaal aan mee. Dus waar jij ook woont, er is altijd een fashion tentoonstelling voor jou binnen reiswaardige afstand. Merel zette de verschillende exposities voor je op een rijtje, lees haar artikel hier.

Must see: serie-euze me-time
Beetje veel moeite hè, zo’n museum? Zelf zal ik er eerlijk gezegd deze week ook niet te vinden zijn. Nee ik sluit me de hele week op in mijn appartementje voor wat serie-euze me-time. Ja, het is weer zover… ik ben verknocht aan een nieuwe serie: Orange Is The New Black. Een serie met de perfecte combinatie van de drie c’s: Comedy, Crime en Catastrofes (oftewel drama). Let wel op: eens je bent begonnen, kun je niet meer stoppen.

Must try: op eigen risico
Oh en als je dan toch thuis blijft, dan heb je ook wel even de tijd om dit super makkelijke maar oh-zo-verslavende receptje voor oreo chocoladeblokjes te maken. Ik heb dit recept ongeveer twee jaar geleden ontdekt toen ik geen oven had maar heel graag iets lekkers wou maken om te trakteren op kantoor. En sindsdien is dit een van mijn vaste receptjes voor saaie regenachtige zondagen. Let wel op: dit is nog verslavender dan de vorige tip.

Must do: bezigheidstherapie
Onze trouwe lezers hebben het misschien al door, ik ben altijd op zoek naar dingen waar ik happy van wordt. Zo maakte ik eerder al een happy list en deed ik mee aan de #100happydays challenge op Instagram. Maar er is een ding waar ik altijd blij van word, mijn bezigheidstherapie; breien. Ja, ik weet het, het klinkt ontzettend saai, burgerlijk en iets voor geitenwollensokken types maar breien is weer terug van weggeweest.

Oh en als je het eenmaal onder de knie hebt, dan kun je die nieuwe sjaal voor de koude dagen breien, met een oreo chocoladeblokje in de mond terwijl je naar Orange Is The New Black kijkt. Drie tips in een klap, ultiem binnenblijf geluk.

Lees ook