1. Home
  2. Inspiratie
  3. Rode loper: de Golden Globe Awards

Rode loper: de Golden Globe Awards

Door Sanne Van Der Ploeg - Maandag 09 Januari 2017 | 17:34

Gisteren was de 74ste editie van de Golden Globe Awards. De meest mooie en opvallende jurken (en pakken) kwamen voorbij op de rode loper. Wel spotten we overduidelijk een aantal trends: pastelkleuren, zilveren jurken, megadiepe V-halzen en: het accent op de armen.

 

Pastelkleuren

Het leek alsof de celebs massaal de lentekriebels te pakken hadden dit jaar. Velen verschenen gehuld in fleurige pastelkleurtjes op de rode loper. Vooral roze en paars zijn trendy kleuren op het moment, maar hier en daar zien we ook geel terugkomen, bijvoorbeeld bij Reese Witherspoon.

Diepe V-hals

Dachten we vorig jaar nog dat het misschien een gril was, nu blijkt deze trend toch een langer leven beschoren. Ook bij de Golden Globes waren de decolletés diep, dieper, diepst. Alsof er een onderlinge wedstrijd ‘diepste V-hals’ gaande was, waar wij niet van wisten.

Zilver

Aan glitter en glamour is er nooit gebrek op de rode loper, zeker bij de Golden Globe Awards niet. Gisteren zagen we veel zilveren glamjurken voorbij komen. Ook Mel Gibsons vriendin Rosalind Ross had zich, met haar baby belly, in een mooi zijden exemplaar gehesen.

Het accent op de armen

Van zwierige mouwen tot schouderpads en afgezakte pofmouwtjes; op allerlei verschillende manieren werd er een (subtiel) accent gelegd op de armen.

Meest opvallend

Ze zijn er op elke gelegenheid: de uitblinkers, met deze keer een eervolle vermelding voor Evan Rachel Wood. En ze droeg niet eens een jurk! De actrice gaf aan met haar fantastische pak een genderstatement te willen maken, terwijl ze overduidelijk ook David Bowie ermee eerde. Score! Bonuspunten! Jackpot! Ook de unieke jurken van Janelle Monae en Naomi Campbell sprongen eruit.

Meer lezen over trends? De voorjaar- en zomertrends 2017 staan al voor je op een rijtje.

De leukste jurken shop je op Jurkjes.nl!

Lees ook