1. Home
  2. Inspiratie
  3. Festival jurken 2022: 10 tips voor de perfecte look

Festival jurken 2022: 10 tips voor de perfecte look

Door Ilse Bloemendal - Donderdag 21 April 2022 | 09:01

Het moment waar we allemaal zo lang op hebben gewacht: de festivals zijn weer van start gaan! Naast het dansen is een festivaljurkje uitzoeken één van de leukste activiteiten tijdens de festivaldag. Daar kan je vast wel wat inspiratie voor gebruiken. Een dag waar je helemaal kan uitpakken en nét dat extra beetje moeite kan doen. Maar ook de dag waarop niks te gek is: ga voor een gekke kleur of heel veel glitters!

1. Layer up!

Natuurlijk is het handig om makkelijke schoenen aan te trekken die vies mogen worden. Een paar comfortabele sneakers of stoere enkellaarsjes will do the job! Maar wat neem je nog meer mee naar een festival? Van tevoren het weer checken is sowieso een must. In case of a rainy day, kan het zeker geen kwaad om een regenjasje mee te nemen of een kleine paraplu, goede voorbereiding is het halve werk! Ook al dans je waarschijnlijk de hele dag, soms kan een fris windje om de hoek komen kijken en dan wil je natuurlijk niet de hele dag met kippenvel op het terrein lopen. Een vestje of lekkere trui voor over je outfit is dan zeker een must!

2. Inspiratie voor festivaljurken

Oke, we weten wat voor weer het ongeveer wordt en of je hier rekening mee moet houden. Hoogste tijd dus om eens na te denken over wat je aan gaat doen naar je favo festival! Je kunt natuurlijk alle kanten op, maar een jurk is natuurlijk altijd de beste keuze ;) Flowy en luchtige jurkjes, zijn ideaal voor al dat gedans en gespring bij een festival. Trek wel een kort (dun) broekje onderaan, je wilt natuurlijk niemand flashen! Ga je voor een boho-jurk, a-la veel kant, ruffles, franjes of fijne bloemenprints? Of wil je liever wat meer basic? Laat je inspireren door deze leuke festivaljurk trends 2022.

Mesh

Mesh jurkjes ga je waarschijnlijk ook weer heel veel terug zien komen tijdens de festivals. Mesh is een doorschijnende gaasachtige stof die behoorlijk see through is. Ideaal voor de warme dagen en extra leuk met een glitter erin verwerkt. Spreekt deze trend je aan? Laat je dan inspireren door de zwarte jurkjes op deze pagina.

Ceintuur

Een ceintuur accentueert je lichaamsvorm en geeft nét dat extra beetje power aan je outfit! Combineer een donkere riem met een jurkje met print en je hebt gelijk een stijlvolle look te pakken.

Klokmouw

Fan van de Boho stijl? Dan is deze klokmouw ook helemaal iets voor jou. Deze winter zagen we overal al de wijd uitlopende flared broek, maar deze zomer zullen we dit ook veel terug gaan zien op een festival in de mouw! Retro jurkjes zijn terug van weggeweest.

Split

Een jurk met een split is altijd een goed idee: lekker verkoelend en het ziet er ontzettend leuk uit. Heb je al veel jurken met één split? Ga dan voor een jurk met twee of vier splitten voor een extra speels effect.

Strikjes

Ook een trend die we deze zomer overal terug zien komen: de gestrikte kledingitems. Zo ook gestrikte jurkjes. Ideaal voor iedere maat doordat ze aanpasbaar zijn en je ze zo strak aan kan trekken als je wilt! Bekijk op deze pagina wat leuke wikkeljurkjes.

Blouse

Heb jij nog een grote blouse in de kast hangen? Die kan ook goed dienen als festivaljurk! Doe er een leuke riem overheen en je outfit is gelijk compleet. De blousejurk hoort tot een van de jurkjestrends van 2022, dus je loopt er sowieso volgens de laatste trends bij.

Wit (is altijd een goed idee)

Niets zo zomers, puur en prachtig als witte jurkjes. Zodra de dagen gevuld zijn met zonneschijn en de temperatuur boven de 20 graden stijgt, worden de witte jurkjes massaal uit de kast getrokken. Van schattige exemplaren met kant tot sexy: wit is een goede kleur voor een festival. Een erg kwetsbare kleur, maar een zomers gevoel geeft een witte jurk zeker.

Co-ord set

Als je wilt uitpakken voor je favoriete festival is een co-ord set ook een leuk idee! Een rokje en een topje lijken op een jurkje, maar je kunt ze ook los combineren. Dubbel plezier en oh zo stylish.

Kleur

Fel, feller, felst. Je hebt het vast al gemerkt de afgelopen jaren, kleur is terug. Met name color blocking: dit is het tegelijkertijd dragen van twee verschillende knalkleuren. Wat dacht je van een oranje jurkje met een roze tas? Opvallend en trendy.

Glitter

Als er iets is wat al helemaal festival proof is zijn het glitterjukjes. Pak dit jaar extra uit met een kort glitterjurkje of echt een maxi glitterdress als eyecatcher.

3. Accessorize your hair

Een kek kapsel maakt je festival look natuurlijk af. Easy peasy klusje met een dutch braid, fishtail braid of space buns als je het ons vraagt! Voeg een leuke sjaaltje toe aan je vlecht of gebruik je sjaaltje als bandeau om je hoofd voor die hippie vibe. Ook leuk: een flowercrown! Of; bloemen in je vlecht. Wil je nog wat meer sparkle? Strooi wat glitter over je scheiding of door je hele haar. Heb je geen zin in al die toestanden met je haar – kan natuurlijk ook – dan biedt een hoed uitkomst! Super simpele trucs om je outfit net wat meer pit te geven. Zonnebril op je neus en let’s GO!

Lees ook