1. Home
  2. Inspiratie
  3. FashionWeek Report: Ready to Fish by ILJA

FashionWeek Report: Ready to Fish by ILJA

Door Marise Doeve - Zondag 26 Januari 2014 | 16:34

Ready To Fish by ILJA op Fashion WeekReady? Steady? Fish! Met paradepaardje Yvke Sturm voorop ging de show van Ready to Fish knallend van start. Een show vol ready-to-wear items die we maar al te graag in onze kast zouden hebben hangen.

Slechts drie woorden zijn er nodig om de collectie en show van Ready to Fish te beschrijven: draagbaar, relaxed en classy.

Draagbaar

Ready to Fish oftewel Ready to Wear en daar heeft modeontwerpster Ilja Visser zich goed aan gehouden. Of je nou studeert, werkt of misschien wel huismoeder bent. De items uit de Herfst/Winter 2014-15 passen in iedere kast thuis en dan niet alleen voor speciale gelegenheden maar ook voor dagelijks gebruik. Van een Little Black Dress en elegante blouses tot casual truien en vesten.

Relaxed

Niet alleen zag de collectie er ontzettend comfortabel – en hierdoor relaxed – uit, ook de modellen zagen er überrelaxed uit. Door het losse ontwerp van de kledingstukken en het gebruik van stoffen die soepel om de lichamen van de modellen vielen kreeg de collectie en daarmee ook de show een ontzettend relaxte look & feel. Daar was menig bezoeker – gehesen in strakke kokerrokken en jurkjes – vast jaloers op. 

Classy

Mooie minimalistische lijnen, luxueuze materialen en elegante eenvoud. Alle items uit de collectie van Ilja hadden iets elegants. Soms dankzij de vormen, soms door de kleuren en soms door de materialen. Wij waren vooral verliefd op een camel kleurige set van zulk mooi materiaal dat het prachtig langs het lichaam valt. Combineer met een paar hakken en clutch en je bent klaar.

Bekijk hier de complete collectie van Ready To Fish by ILJA.

Amsterdam Fashion Week | Ready to Fish by ILJA

Over Ilja Visser

Modeontwerpster Ilja Visser is het brein achter ready-to-wear lijn Ready to Fish en couture collectie ILJA. De ontwerpster wist al vanaf haar vierde dat ze modeontwerpster wilde worden. Door haar stage bij Donna Karan in New York en haar werk bij een showroom leerde ze dat ze niet goed voor een baas kon werken en dat ze het liever zelf wilde doen. Ready to Fish begint langzamerhand een steeds grotere naam te krijgen en ook wij houden ze nauw in de gaten!

Lees ook