1. Home
  2. Inspiratie
  3. Prinsjesdag? PRINTJESDAG!

Prinsjesdag? PRINTJESDAG!

Door Britte Kramer - Dinsdag 16 September 2014 | 14:13

Printjesdag

Prinsjesdag, Prinsjesdag, Prinsjesdag… Allemaal leuk en aardig, maar doe ons maar iets gezelligers. Deze derde dinsdag in september bekronen wij tot: prinTjesdag! Trek je vrolijkste pakje uit de kast en pik hier meteen even de laatste trends op printgebied mee.

PrinSjesdag
Om te beginnen wat feiten op een rij:

– Het is de tweehonderdste Prinsjesdag ooit.
– Het is, waarschijnlijk, de warmste Prinsjesdag in veertig jaar.
– Het is, schijnbaar, de meest optimistische troonrede sinds het begin van de crisis.

Vrolijkheid alom dus! En om even op dat laatste feitje door te borduren; de mode past zich aan aan de tijd waarin we leven. Daarbij wordt ook rekening gehouden met economische factoren. Dus reken maar dat we véél kleurrijke prints gaan zien de komende tijd! Olé! En waren het eerder nog vooral sweaters die de leukste (foto)prints kregen, inmiddels verschijnen ze meer en meer op jurkjes. Olé olé!

Die kennen we nu wel
Stippelprints, paisleyprints, floral prints, geometrische prints, dieren(vacht)prints… zomaar wat alltime favourites uit de printfabriek. Niks mis mee, absoluut niet zelfs, maar er is ook genoeg nieuws om je aan te vergapen.

De nieuwe dierenprints
Luipaarden, zebra’s en panters zijn niet weg te denken uit onze garderobe, maar het ging altijd puur om de vacht. Nu zijn daar ‘de nieuwe dierenprints’, waarbij de hele diergaarde aan bod komt, en het om het – al dan niet ingekleurde – gehele silhouet gaat. Konijnen, vogels, paarden; ze worden allemaal vereenvoudigd tot grafische patroontjes. Strak en speels tegelijk, dáár houden we van!

Snackbar en fruitschaal
Verder zien we ook de hele fruitschaal op de jurk (zoals de ananas en de banaan), net als minder gezonde snacks zoals pizzaslices, donuts, cupcakes, ijsjes en burgers. Het wachten is op de broccoli- en bloemkoolprints. (De spellingcorrector bestempelt ‘bloemkoolprints’ als fout. Wij zien best mogelijkheden.)

Fotoprints van natuurverschijnselen
Fotoprints van zonsondergangen, de maan en zelfs ook bliksem zorgen voor dondersgoeie jurken.

Comeback kids
Schreeuwerige merkprints – oei, oei, oei, wat was het een tijd taboe. Maar: het mag weer. Merken gaan los met letters en hoe groter, hoe beter is de norm. Ook de ketting is terug. Jawel, dat ding met die schakels, dat je oma’s shawl versierde. Hij is terug, en hoe. Op bandana’s, paraplu’s én jurken. Voor de zekerheid maar weer even neuzen in oma’s kast?

Zó vind je de leukste beprinte jurkjes
Wil je kijken welke prints er allemaal zijn en heb je nog niets specifieks in gedachte? Zie je de zoekbalk hier rechts bovenin? Typ daar simpelweg ‘print’, en plop, daar verschijnen página’s vol beprinte jurkjes. We kunnen alvast verklappen: vooral bij ASOS kun je je lol op, deze printjesdag!

Ben je op zoek naar een specifieke print? Ga naar dezelfde zoekbalk en wees, eh, specifiek! Typ dus bijvoorbeeld ‘zebra’ of ‘floral’. Tip: zoek (ook) in het Engels. Veel van de shops op Jurkjes.nl hebben Engelstalige productbeschrijvingen.

Proberen te combineren
Allemaal leuk en aardig die prints, maar onmogelijk te combineren? Stop! Niet waar! Omdat we de printjestrend voor de zomer al aan zagen komen, gaven we hier wat tips om te mixen en matchen.

Lees ook