1. Home
  2. Inspiratie
  3. Prinsjesdag – de jurk van Máxima

Prinsjesdag – de jurk van Máxima

Door Britte Kramer - Dinsdag 17 September 2013 | 18:29

Prinsjesdag jurk Maxima

Ja hoor, ook op Prinsjesdag gaat Koningin Máxima weer gehuld in een jurk van ontwerper Jan Taminiau. Na het postzakpak, de koningsblauwe kroningsjurk en de rode avondrobe is het deze Prinsjesdag goud dat blinkt – in ieder geval wat de jurk betreft.

In tijden als deze, waarin we ons niet per se verheugen op dat wat uit het koffertje komt, verheugen we ons des te meer op dat wat uit de koets tevoorschijn komt. Gepast of ongepast? Die discussie is in volle gang, maar wij vergapen ons graag aan wat glitter & glamour.

Vlak voor de dag officieel van start ging, plaatste Jan Taminiau al een smiley op Twitter. Dat wakkerde de geruchten uiteraard flink aan. En inderdaad, onder de grote, Prinsjesdag-waardige hoed van de Koningin zagen we een goudkleurige jurk; lang, met lange, transparante mouwen, een ronde, hooggesloten hals, riempje in de taille en geweven in wybertjespatroon.

Jan doet er op zijn Facebook-pagina nog een schepje uitleg bovenop: “De patronen zijn gevormd door een borduursel van verschillende lagen pailletten en glaskralen welke de jurk een driedimensionaal effect geven.”

Zalando komt met een ludieke Prinsjesdag-actie: vandaag en morgen krijgt iedere klant die ook de hand op de knip moet houden 10% korting op de nieuwe collectie. Dus: voor wie zich koninklijk wil voelen als Máxima, maar net wat minder te besteden heeft, hier wat gouden suggesties:

€ 65,99

One Teaspoon € 134,95

Even&Odd

Even&Odd € 49,95

Even&Odd

Even&Odd € 49,95

€64,99

TFNC € 59,95

 

Lees ook