1. Home
  2. Inspiratie
  3. Durf met Pasen goud te dragen

Durf met Pasen goud te dragen

Door Yvette Juch - Dinsdag 04 April 2023 | 07:00

 Gouden jurkje

Goud doet het momenteel goed en niet alleen op de beurs. Ook in de beautywereld. Waar de laatste jaren chrome en brons modeland domineerden, is het nu de beurt aan goud. We zagen dit seizoen prachtige creaties voorbij komen op de SS23-catwalk. Maar hoe vertaal jij dat naar de Prêt-àporter mode voor deze lente en zomer? We tonen je ons meest draagbare goud waarmee zeker ook kunt schitteren tijdens de paasbrunch. 

 

Goud, gouder, goudst

De beautywereld krijgt nooit genoeg van de looks van goud en goud zien we in stoffen op verschillende manieren toegepast worden, ook in jurkjes. Welk textiel dat is? Dat lees je onderaan het artikel.

De echte fashionista draagt deze lente en zomer goud. Items geïnspireerd op gouden ontwerpen van bijvoorbeeld Saks Potts, Tony Burch, of Paco Rabanne. Maar niet iedereen durft los te gaan met goud. Wil je niet te veel opvallen en toch deze trendy kleur inpassen in je collectie? Kies dan voor gouden accessoires! Een ceintuurtje, pumps, een leuke opvallende clutch.

Onze stylisten hebben onze meest favoriete gouden jurkjes voor jou uitgezocht:

Meer perfecte outfits voor Pasen

Of je nu een paasei-jacht houdt of een paasbrunch bijwoont, jij ziet er op je paasbest uit in goud. Toch liever een andere outfit voor de paasbrunch? Kies dan voor de 2 andere trendy looks voor 2023: kant of pastel. Kanten en pastel jurkjes zijn vrouwelijk, romantisch en geven je een elegante uitstraling, en zijn ook zeer geschikt voor de paasbrunch.

Textiel

De  verschillende stoffen waarin goud wordt verwerkt om kleding te maken zijn:

  • Goud lamé: dit is een stof gemaakt van metallic garen dat is geweven in een stof. Het heeft een glanzende afwerking en wordt gebruikt voor avondjurken en feestkleding.
  • Jacquard: dit is een stof waarin een patroon wordt geweven met gouden draden. Het patroon zie je veel in formele kleding.
  • Brokaat: dit is een zware stof met gouden draden in patronen. Een veel gebruikte stof voor bruidsjurken.
  • Satijn: dit is een gladde, glanzende stof met luxe gouden draden.
  • Organza: dit is een transparante stof geschikt voor overlays op avondjurken. Het wordt veel bedrukt met gouden patronen of versierd met gouden borduursels.
  • Chiffon: dit is een lichte, transparante stof geschikt voor avondjurken en bruidsmeisjesjurken. De gouden draden geven een subtiel, glanzend effect.

 

Lees ook