1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jurkjes met prints zijn hot: zo draag je ze

Jurkjes met prints zijn hot: zo draag je ze

Door Quirine Brouwer - Woensdag 08 December 2021 | 12:27

Prints zijn deze winter niet uit het modebeeld weg te denken. Van de klassieke stippen en strepen tot meer gedurfde prints, zoals psychedelisch en met klassieke kunst. Hoe draag je jurkjes met prints stijlvol zonder dat het lijkt alsof je bij de plaatselijke kermis hoort?

We delen alle do’s en don’ts.

Jurkjes met prints in winter 2021/2022

Als je van klassieke, elegante en simpele outfits houdt, dan moet je van prints misschien een beetje gruwelen. Toch is een outfit met een opvallende print dé manier om een statement te maken en net dat beetje extra te geven. De winkels hangen er dit najaar vol mee, dus de keuze is in ieder geval reuze. We laten zien welke prints het meest populair zijn én hoe je jurkjes met deze prints het beste kunt stijlen. Op deze pagina vind je een ruime collectie aan jurkjes met prints.

De zebra- en koeienprint

De inspiratie wordt deze winter niet van roofdieren als luipaarden en tijgers gehaald, maar van de prooidieren als zebra’s en koeien. Best handig, want die zijn zwart wit en dat is makkelijk te combineren. Deze prints draag je vooral stoer en met een knipoog. Combineer je outfit met een felle kleur accessoire, zoals knalroze of groen.

Psychedelische prints

The seventies are back! Al het hele jaar zien we invloeden uit de hippietijd terug. Van gehaakte items tot zwierige jurken, en nu ook de psychedelische prints. Geïnspireerd op trips die LSD veroorzaakt, een populaire drug uit dat tijdperk. De prints zijn kleurrijk, voelen retro aan, hebben vaak organische vormen en lijken soms een optische illusie. Dit is een print voor de echte durfal en om het plaatje af te maken draag je er een gekleurde panty of maillot bij, en grote, groovy oorbellen. Wel is het af te raden om deze prints met een andere te combineren: laat een item de hoofdrol spelen.

Lees ook:
Zo draag je jurkjes door in de winter (zonder het koud te krijgen)

Logofestijn

Het mag weer: outfits waar logo’s van het kledingmerk dat je draagt de hoofdrol spelen. Gucci en Balenciaga brachten het eerder dit jaar terug naar de catwalk en sindsdien zien we in de winkels steeds meer items vol met logo’s. Gelukkig hoef je hier geen duizenden euro’s voor te reserveren, want vooral de meer betaalbare merkitems zijn populair, zoals panty’s en sjaaltjes. Draag een klassiek jurkje met een panty met Chanel- of Guccipatroon eronder en je ziet eruit als a million dollars. Absoluut niet doen bij deze trend: meerdere kledingstukken en accessoires met opvallende logo’s combineren, want dit kan juist wat ordinair overkomen.

De bloemenbank van oma

Ieder jaar komt de bloemenprint wel een keer terug, al dan niet in een net iets andere vorm. Dit jaar is het de oma-achtige bloemenprint. Dat betekent: pastels, fletse kleurencombinaties en fijne, kleine bloemenprints. Klinkt misschien wat oudbollig, maar als je deze prints op de juiste manier combineert, kan het ontzettend tof zijn. Zo combineer je de klassieke bloemetjesjurk met stoere items als cowboylaarzen of zwarte leren platformboots, oversized leren trenchcoats en teddy-jassen. Vergeet bij deze trend niet een fleurige, opvallende of stoere make-up look te dragen. De fletse pastels van de bloemenprintjes kunnen je gezicht namelijk wat bleek maken.

Lees ook