1. Home
  2. Inspiratie
  3. De perfecte bruidsjurk

De perfecte bruidsjurk

Door Britte Kramer - Woensdag 16 Oktober 2013 | 15:40

Bruidsjurken

Het is een keuze die je, normaal gesproken, maar een keer in je leven maakt: die voor een bruidsjurk. Maar ga je dan voor traditioneel zoals de Britse vrouwen, voor trendy roze, zoals Vera Wang ze maakt, of voor rigoureus anders, zoals de bruid van Pharrell Williams?

Rigoureuze ruiten
Afgelopen zaterdag trouwde Pharrell Williams met Helen Lasichanh. Waar hij in een Schots geruit pak verscheen, deed zij haar loopje richting altaar in een gigantische marineblauwe, geruite jurk met sleep. Wij voelen zomaar een trend opkomen!

Radicaal roze
Vera Wang, die jarenlang voor Vogue werkte en inmiddels celebrities als Victoria Beckham, Jennifer Lopez en Alicia Keys van trouwjurken voorziet, ontwierp voor najaar 2014 een compleet roze collectie. En dan hebben we het niet over een pastelkleurig glansje of een zoete zweem, maar over uitgesproken tinten petal, roos, koraal en pioen.

Engelse elegantie
Als het aan de Britse bruid ligt, dan mag het allemaal behoorlijk klassiek. Trouwmagazine Brides vroeg drieduizend vrouwen naar dé droomjurk. Dit is hoe-ie eruit moet zien:

Materiaal
Roomwit zijde of satijn, met een laag kant eroverheen, plus hier en daar nog een extra laagje kant voor wat meer ‘body’.

Versiering
Svarovski-kristallen, glazen bugelparels en pailletten.

Mouwen
Kapmouwtjes; eveneens van kant, bezaaid met Svarovski-kristallen, glazen bugelparels en pailletten.

Top
Gesteven katoenen korset, daaroverheen een laagje Parijs’ kant, met vooral in het midden veel Svarovski-kristallen, glazen bugelparels, pailletten en parels.

Lengte
Klassiek: lang, met sleep én sluier.

En zo ziet dat eruit:

 Perfecte bruidsjurk voorkant Perfecte bruidsjurk achterkant

Jouw jurk
Hoe ziet jouw droomjurk eruit? Kun je je vinden in de mening van de Britse bruidjes, zou je eerder de Vera Wang-trend volgen, of ga je voor compleet out of the box, zoals Pharrells vrouw Helen?

Hoe ziet jouw perfecte bruidsjurk er uit? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

PS. Op zoek naar inspiratie voor jouw perfecte bruidsjurk? Neem dan snel een kijkje op ons Pinterest bord: Bruidsjurk inspiratie

Lees ook