1. Home
  2. Inspiratie
  3. Stralend als bruidsmeisje: tips en inspiratie voor de perfecte jurk op de bruiloft

Stralend als bruidsmeisje: tips en inspiratie voor de perfecte jurk op de bruiloft

Door Ilse.bloemendal - Zondag 02 April 2023 | 07:00

Als bruidsmeisje is het vinden van de perfecte jurk net zo belangrijk als het helpen van de bruid bij het organiseren van haar grote dag. Maar welke jurk past bij de stijl van de bruiloft en de wensen van de bruid? In deze blog vind je tips en inspiratie voor het kiezen van de juiste jurk als bruidsmeisje. Van de kleur tot de pasvorm en de accessoires, we bespreken alles wat je moet weten om er op de bruiloft stralend uit te zien!

5 trends jurken bruiloften 2023

1. Satijn

Satijn is een van de modetrends van 2023. Deze trend leent zich perfect uit voor een bruiloft. Een satijnen jurk geeft een klassieke en elegante uitstraling aan je bruidsmeisjeslook. Satijn is een zware stof waardoor de rok prachtig geplooid valt. De glanzende afwerking van satijn zorgt voor een super luxe uitstraling van je jurk. Dit is precies wat we willen!

2. Felle tinten

Als je op wil vallen zonder de bruid in de schaduw te stellen, kies dan voor felle en vrolijke kleuren om de dag op te fleuren. Een limegroene jurk kan bijvoorbeeld perfect worden gecombineerd met knalroze of turquoise schoenen en accessoires. Durf te experimenteren met kleur en laat jezelf stralen op deze speciale dag.

3. Zilver

Zilver is lange tijd in de schaduw gestaan van goud, maar dat is nu verleden tijd. Sterker nog, het is tegenwoordig helemaal hip om je volledig in zilver te hullen, inclusief accessoires. Deze trend is aangewakkerd door beroemdheden als Kim K. en Kendall Jenner, die als een van de eersten afstand deden van het concurrerende edelmetaal. Met succes: deze trend past perfect bij de gemiddelde bruiloft en mag dan ook niet ontbreken in jouw garderobe.

4. Glitter

Een bruiloft is de perfecte gelegenheid om helemaal uit te pakken, vooral na de vele dagen van thuis zitten. Dus waarom zou je niet kiezen voor glitterende panty’s en de meest feestelijke jurken of pakken? Laat jezelf gaan en maak er een groot feest van. Als je een volledig glitteroutfit aan durft, is dat helemaal trendy en zal het zeker indruk maken.

5. One of off-shoulder

Deze trend zien we al in de ‘normale’ modetrends – maar one shoulder of off shoulder jurken zijn helemaal hip. Voor zo’n chique gelegenheid als een bruiloft kan deze sexy jurk niet ontbreken. Wat dacht je van een one shoulder jurk van satijn? Dan loop je er stijlvol en volgens de laatste trends bij.

Bruidsmeisje op een bruiloft, wat doe je aan?

Als bruidsmeisje draag je over het algemeen een jurk die past bij de stijl van de bruiloft en de wensen van de bruid. Hier zijn een aantal tips voor het kiezen van de juiste jurk als bruidsmeisje:

  1. Bespreek de stijl met de bruid: De bruid heeft vaak een bepaalde stijl in gedachten voor de bruidsmeisjes. Bespreek dit van tevoren met haar en vraag om haar advies. Zo voorkom je dat je een jurk kiest die niet past bij de stijl van de bruiloft.
  2. Kies de juiste kleur: De kleur van de jurk hangt af van het thema van de bruiloft en de kleur van de bruidsjurk. Vaak dragen bruidsmeisjes jurken in dezelfde kleur als de bruidsjurk of in een complementaire kleur. Zorg ervoor dat je de kleur afstemt op de huidskleur van de bruidsmeisjes.
  3. Houd rekening met het seizoen: Kies een jurk die past bij het seizoen waarin de bruiloft plaatsvindt. Voor een zomerbruiloft kun je bijvoorbeeld kiezen voor een luchtige, mouwloze jurk, terwijl je voor een winterbruiloft beter kunt kiezen voor een jurk met lange mouwen en een warme stof.
  4. Pasvorm: Zorg dat de jurk goed past en comfortabel zit. Dit is belangrijk omdat je de hele dag in de jurk zult doorbrengen. Houd rekening met de lichaamsvormen van de bruidsmeisjes en kies een model dat bij iedereen flatteus is.
  5. Accessoires: Maak de outfit af met de juiste accessoires, zoals schoenen, sieraden en een clutch of handtas. Kies accessoires die passen bij de stijl van de jurk en de bruiloft.

 

Spreek het af met de bruid

Als bruidsmeisje is het belangrijk om een jurk te kiezen die past bij de stijl van de bruiloft en waarin je je comfortabel voelt. Bespreek dit van tevoren met de bruid en kies een jurk die bijdraagt aan een onvergetelijke dag! Inspiratie nodig? Laat je dan inspireren door de onderstaande jurkjes:

Lees ook