1. Home
  2. Inspiratie
  3. Wat draag je naar een bruiloft in 2024? Ontdek hier de bruilofttrends van dit jaar!

Wat draag je naar een bruiloft in 2024? Ontdek hier de bruilofttrends van dit jaar!

Door Lieke.van.drooge - Donderdag 20 Juni 2024 | 11:16

Een uitnodiging voor een bruiloft is fantastisch. Het roept ook meteen de vraag op: wat trek je aan? De dresscode speelt hierbij een belangrijke rol. Hier is alles wat je moet weten over de juiste outfit voor verschillende dresscodes, het verschil tussen dag- en avondgasten, de trends voor 2024, en andere tips om stijlvol voor de dag te komen.

Thank us later.

Dresscodes in detail

Smart Casual: Deze dresscode balanceert tussen netjes en informeel. Voor dames betekent dit een pantalon of rok met een nette blouse, eventueel met een blazer. Een stijlvolle jumpsuit is ook een goede keuze. Heren kunnen een pantalon combineren met een overhemd en nette schoenen.

 

Casual Chic: Informeel met een vleugje elegantie. Vermijd jeans, maar strak in het pak hoeft ook niet. Kies voor iets tussenin, zoals een midi-jurk tot knielengte met een subtiele print voor dames. Heren kunnen een chino broek dragen met een overhemd.

Black Tie: Dit is een formele dresscode. Dames dragen lange avondjurken of stijlvolle zwarte jurken. Heren dragen een zwart pak met een wit overhemd en een zwarte vlinderdas.

Cocktail: Chique maar niet te formeel. Dames kiezen voor feestelijke cocktailjurken die net boven of op de knie vallen. Heren dragen een colbert met pantalon, of in warmere seizoenen een nette pantalon met een chic overhemd.

Summer Chic: Deze dresscode combineert nette kleding met een zomerse uitstraling. Dames kunnen kiezen voor zomerjurken in pastelkleuren met luchtige zomeraccessoires. Heren dragen loafers met een lichtgekleurd colbert en pantalon.

Tenue de Ville: Letterlijk vertaald als stadskleding. Voor dames betekent dit meestal een knielange rok met een blouse of een elegant jurkje. Heren kiezen voor een nette broek met een jasje en een overhemd in subtiele kleuren.

Bruiloft trend van 2024

In 2024 zijn enkele opvallende trends te zien onder bruiloftsgasten. Pastelkleuren blijven populair, met tinten zoals oudroze, lichtblauw, lila en lichtgroen die de zonnige dagen van zomerbruiloften verlevendigen. Zowel voor dames als heren zijn luchtige stoffen en comfortabele pasvormen in trek, waardoor gasten zich niet alleen elegant maar ook gemakkelijk kunnen bewegen gedurende de hele dag.

Dag- en avondgasten

Het verschil tussen dag- en avondgasten ligt voornamelijk in de duur van hun aanwezigheid. Daggasten zijn vaak familieleden en goede vrienden die de hele dag aanwezig zijn. Het is belangrijk dat hun outfit comfortabel genoeg is voor een langere periode, maar nog steeds past binnen de dresscode. Avondgasten hebben meer speelruimte, maar dienen zich ook aan de dresscode te houden, met mogelijk extra aandacht voor dansbare schoenen.

Geen dresscode?

Als er geen specifieke dresscode vermeld staat, is het veilig om te kiezen voor een cocktailjurk of een elegant pak. Vermijd echter het dragen van wit, wat traditioneel is voorbehouden aan de bruid. De moeder van de bruid kan jurken kiezen die complementair zijn aan de bruidsjurk.

Maak je outfit compleet

Naast de kleding zijn accessoires zoals schoenen, sieraden, parfum, haaraccessoires en tassen essentieel om je outfit af te maken en je persoonlijke stijl te benadrukken.

Een bruiloft is niet alleen een viering van liefde, maar ook een gelegenheid om jezelf te presenteren in een passende en elegante outfit. Met deze tips kun je vol vertrouwen verschijnen en bijdragen aan de feestelijke sfeer. Veel plezier met het kiezen van je perfecte bruiloftsoutfit!

Lees ook