1. Home
  2. Inspiratie
  3. Trend report: pastelkleuren

Trend report: pastelkleuren

Door Elise Takkenberg - Vrijdag 26 April 2013 | 14:11

Pastelkleurige jurkjes trend

De harde neon-kleuren lijken steeds vaker vervangen te worden door zachte pastelkleuren. De kleuren geven je outfit een lieflijke en romantische touch en je kunt deze combineren met zwart, wit en beige voor een basic look. Zijn jouw outfits iets gedurfder? Dan kun je ook colorblocken met pastelkleuren. Multifunctionele kleurtjes dus!

De Bijenkorf voorspelde al dat de pasteltinten een hype zouden worden en wij kunnen dit alleen maar bevestigen. Kleuren als beige en grijs worden al zo lang als wij ons kunnen herinneren gedragen en worden vaak niet als pastelkleuren gezien, dit zijn het echter wel. Minder bekende kleuren als babyblauw, pastelgeel, lichtgroen, lila, oud roze en zacht oranje verschijnen dit seizoen in het dagelijkse straatbeeld.

De kleuren worden behalve in kleding ook verwerkt in portemonnees, schoenen, tassen en sieraden. Genoeg items om eventueel te colorblocken dus! Ook de beautyindustrie heeft zich over de kleurtjes ontfermt; pastelkleurige nagellak, oogschaduw en oogpotlood geven je outfit een finishing touch. Een ander idee is om je slaapkamer of tuin op te fleuren met bijvoorbeeld lichtgroen, oud roze en lila. Hierdoor lijkt je huis extra licht en de kleuren geven een rustgevend effect. Heb je geen zin om alles te veranderen? Je kunt ook accessoires als kaarsen en vazen aan je huidige interieur toevoegen.

Jurken in pastelkleuren

Een jurkje met pasteltinten doet ons direct denken aan de lente en zomer. Festivals, vakantie en middagen op het strand zijn perfecte gelegenheden voor een luchtig zomerjurkje in een schattig tintje. Een jurk in een pasteltint is tevens goed geschikt voor een dagje op kantoor of tijdens een bruiloft. De jurkjes zijn stijlvol en feestelijk en zeker niet ongepast. Ideaal voor iedere gelegenheid!

Je vind veel pastelkleurige jurkjes in ons overzicht met zomerjurkjes. Wij hebben de leukste jurken in pastelkleuren voor je op een rij gezet! Welke is jouw favoriet?

 

Pastelkleuren jurkjes trend zomer

mint&berry van € 59,95 voor € 44,95, Zalando € 49,95, mint&berry van € 39,95 voor € 29,95, mint&Berry € 44,95, mint&berry € 39,95, Pier One € 26,95

Pastelkleuren trend jurkjes zomer

Vero Moda € 34,95, Zalando € 59,95, mint&berry van € 49,95 voor € 36,95, Twintip € 15,95, See u Soon € 69,95, Zalando van € 29,95 voor € 14,95

Lees ook