1. Home
  2. Inspiratie
  3. 7 stijlvolle jurkjes om op werk een onweerstaanbare indruk te maken

7 stijlvolle jurkjes om op werk een onweerstaanbare indruk te maken

Door Ilse.bloemendal - Maandag 28 Augustus 2023 | 07:00

De zomer nadert zijn einde en de zonovergoten vakantiedagen maken plaats voor een nieuw seizoen op werk. Voor velen betekent dit dat het tijd is om weer terug te keren naar de werkomgeving na een welverdiende pauze. 20 augustus is het “Back to Work” dag. Dit is hét perfect moment om je werkoutfits een stijlvolle update te geven.

Of je nu een formele kantooromgeving hebt of een meer casual dresscode, hier zijn 7 leuke jurkjes om indruk te maken op je collega’s en klanten.

1. Zakelijke kokerjurk

Een klassieke kokerjurk is een musthave voor elke professionele garderobe. Deze elegante jurk flatteert je figuur en straalt zelfvertrouwen uit. Kies voor een effen kleur zoals marineblauw, zwart of donkergrijs voor een tijdloze uitstraling op je werk.

2. Blousejurk met ceintuur

Een blousejurk met een ceintuur is zowel stijlvol als comfortabel voor op kantoor. De ceintuur accentueert je taille en geeft een verfijnde touch aan je outfit. Ga voor een subtiel patroon of een effen kleur voor een professionele uitstraling.

3. A-lijn Jurk

Een A-lijn jurk is flatterend voor elk lichaamstype en biedt voldoende bewegingsvrijheid. Kies voor een mooie bloemenprint of een gedempte tint om je werkdag op te fleuren.

4. Midi jurk met Hoge hals

Een midi jurk met een hoge halslijn geeft een verfijnde en gepolijste uitstraling. Deze stijlvolle jurk is perfect voor formele kantooromgevingen en kan gecombineerd worden met elegante hakken voor een extra vleugje klasse. Wie zei dat werk outfits saai zijn?

5. Gestreepte wikkeljurk

Een gestreepte wikkeljurk is een tijdloze klassieker die geschikt is voor elke werksetting. De wikkelstijl flatteert je taille en creëert een vrouwelijke look. Kies voor verticale strepen om je lengte te accentueren en horizontale strepen om een curvy figuur te benadrukken.

6. Maxi jurk

Een goed passende maxi jurk biedt comfort en bewegingsvrijheid, wat essentieel is voor een lange werkdag. Maxi jurken zijn meestal gemaakt van lichte, ademende materialen die je gemakkelijk kunt dragen zonder je beperkt te voelen. Kies voor een maxi jurk in een effen kleur of met een subtiele print om een formele uitstraling te behouden. Een effen maxi jurk in een klassieke kleur zoals zwart, marineblauw of donkergrijs kan er elegant en gepolijst uitzien. Een maxi jurk biedt meer bedekking in vergelijking met kortere jurken en rokken. Dit maakt het geschikt voor kantoren met een dresscode waarbij je je schouders en benen moet bedekken.

7. Zakelijke jurk met statement accessoires

Geef een eenvoudige zakelijke jurk een upgrade met opvallende statement accessoires. Denk aan een kleurrijke sjaal, een opvallende ketting of een stijlvolle tas om je outfit op werk naar een hoger niveau te tillen.

Lees ook