1. Home
  2. Inspiratie
  3. Outfit by Ninke

Outfit by Ninke

Door Admin - Woensdag 25 Januari 2012 | 10:30

Mooie kleding, daar had ze altijd al iets mee. Als student kocht ze al haar eerste Christian Lacroix jasje dat ze tot op de dag van vandaag heeft bewaard. Toch besloot Ninke Peijs bedrijfseconomie te gaan studeren. Nu bezit zij een eigen modewinkel en sinds kort zelfs een webwinkel.

Outfit by Ninke is een winkel in ’s Hertogenbosch met womans wear voor vrouwen met persoonlijkheid. Denk aan stijlvolle kleding, tijdloos en luxe, zonder glamour. Merken als Paul Smith, Piazza Sempione en Strenesse sieren de schappen van de stijlvol ingerichte winkel.

In Outfit by Ninke kun je komen voor een professioneel kleur-, stijl- en kledingadvies gegeven door Ninke zelf. Haar credo is ‘wear your inside out’, want wat telt is uiteindelijk toch de inhoud. Wij wilden wel wat meer leren van deze inspirerende dame en stelden haar een paar vragen.

Outfit by Ninke

In Outfit by Ninke organiseer je regelmatig thema-avonden. Kun je daar iets meer over vertellen?

Ik vertaal de tijdsgeest in mijn collectie en in thema-avonden. Met het organiseren van deze events wil ik ook inhoudelijk invulling geven aan het concept Outfit by Ninke, wear your inside out. En dat werkt, getuige de steeds weer grote opkomst.

Onder de gastsprekers waren onder meer filosoof en modekenner Dinie van den Heuvel, schrijvers van het boek ‘Stratego voor vrouwen’ Elisa de Groot en Monic Bührs en de helaas veel te vroeg overleden mode ontwerper Percy Irausquin. Stuk voor stuk proberen zij de gasten te inspireren.

Welk merk staat er nog op je wishlist om in de winkel te hangen?

No Nu. Dit label heb ik afgelopen najaar gespot in Milaan: echt een merk voor jonge sophisticated vrouwen. Prachtige stoffen, boeiende vormen en unieke objecten. Ik ben al in gesprek met ze, ik hoop het vanaf volgend seizoen te kunnen voeren.

Strenesse | Outfit by Ninke

Wat is op dit moment een echte musthave van Ninke.nl?

Mijn huidige favoriet is absoluut het Chanel-look jasje van Strenesse. Draag het super vrouwelijk en chic op een jurkje of meer casual op een zwarte jeans met pittige top.

Wat zijn jouw favoriete trends voor komende zomer?

Kleur! En jurkjes, van luchtig zomers tot chic en van uni tot kleurrijke prints.

Wat is jouw beste stylingtip?

Gun jezelf de tijd om kleding te zoeken die bij je past. Sta ook eens open voor nieuwe dingen, voor items waar je misschien helemaal niet naar op zoek was.

Maar de belangrijkste is wel: waai niet mee met alle trends. Ga voor je eigen stijl. Mijn ervaring is dat je meer en langer van kleding geniet als je zoekt naar een bepaalde tijdloosheid. Naar mode die seizoenen overstijgt, kwalitatief mooi blijft en daardoor zelfs na vijf jaar nog steeds tot je favorieten kan behoren. Womans wear waarin je je bijzonder en speciaal voelt. Wear your inside out.

Wie zou je nog graag een keer willen stylen?

Internationaal, Michelle Obama. Zij ziet er altijd stijlvol uit. Hier in Nederland: Sascha de Boer, presentator van het NOS journaal.

Nieuwsgierig geworden naar de (online) shop? Neem dan gauw een kijkje op Ninke.nl

Lees ook