1. Home
  2. Inspiratie
  3. Trend report: galajurken en cocktailjurkjes

Trend report: galajurken en cocktailjurkjes

Door Marise Doeve - Maandag 29 Oktober 2012 | 17:25

Dress to impress! Avondjurken zijn bij uitstek de jurken waarmee jij een verpletterende indruk kunt achterlaten. Of je nou een gala, borrel, chique diner of cocktailfeestje hebt. Vaak staat er in de dresscode wat er van je wordt verwacht maar wat houden al die dresscodes nou in? Moet je voor een galajurk gaan of mag je ook wel in een leuk cocktailjurkje verschijnen? Wij leggen de dresscodes voor je uit!

Een kledingvoorschrift, kledingcode of dresscode helpt jou bij het bepalen wat je aan doet naar een gelegenheid. Zo weet je zeker dat je nooit under– of overdressed bent. Eigenlijk heel handig dus. Hoewel er natuurlijk veel verschillende kledingvoorschriften zijn leggen wij de meest voorkomende aan je uit.

Cocktail

Feestelijk, pittig en kort; dat zijn echte cocktailjurkjes. Binnen deze dresscode zijn er geen ingewikkelde voorschriften. Zolang je maar een kort, feestelijk en vrouwelijk jurkje draagt. Veel gedragen jurkjes binnen deze dresscode zijn de strapless jurkjes en de little black dress. Combineer met een paar mooie hakken, feestelijke sieraden, een elegante clutch en jij bent ready to party!

Cocktailjurkjes op Jurkjes.nl

Black Tie

Waar black tie voor de heren een heel strenge dresscode is, kunnen we dit voor de vrouwen niet bepaald zeggen. Dames gaan gekleed in een avondjurk. Of deze kort of lang is maakt niet uit. Qua stijl heb je het ook zelf voor het kiezen zolang je maar wel op en top fashionable en glamorous bent! Een clutch is wel een aanrader en volgens de etiquette dienen er halflange handschoenen bij gedragen te worden.

White Tie

Bij White Tie gaan de dames gekleed in een galajurk. Let op: tegenwoordig worden cocktailjurkjes vaak ook galajurkjes genoemd maar er is een degelijk verschil. Een galajurk is lang (tot op de vloer!) en een cocktailjurkje is kort. Bij White Tie dragen vrouwen dus een jurk tot op de grond. Vanuit de etiquette zou je ook een diep decolleté moeten hebben en bijpassende lange handschoenen maar vandaag de dag is dit niet zo streng meer.

Galajurken op Jurkjes.nl

Online shoppen

Tegenwoordig wordt het niet zo nauw meer genomen met de dresscodes en etiquette waardoor je vaak ook naar White Tie gelegenheden gewoon een leuk kort feestjurkje kunt dragen. Aan jou de keus! Online galajurken en cocktailjurkjes kopen doe je op Jurkjes.nl. We hebben meer dan 15.000 jurkjes waarvan meer dan 2000 cocktailjurkjes (korte avondjurken) en 100 galajurken (lange avondjurken).

Veel shopplezier!

Ps. De feestdagen komen er aan en om de zoektocht naar dat perfecte jurkje gemakkelijk te maken hebben we een speciale pagina, waar alleen maar kerstjurkjes op staan!

Lees ook