1. Home
  2. Inspiratie
  3. Nieuwe serie: Fashion Planet

Nieuwe serie: Fashion Planet

Door Michelle Laros - Vrijdag 07 Maart 2014 | 12:33

fashion-planet-acteurs
Een nieuwe serie vol hilarische scenes, bekende gezichten en hebberigmakkende outfits, die zich afspeelt op de redactie van een modeblad? Yes please! Ga er maar goed voor zitten: dinsdag 11 maart start de serie Fashion Planet, om 21:30 uur op Net5.

Het verhaal
In de serie wordt het modemagazine Fashion World overgenomen door nieuwe hoofdredactrice Rebecca, gespeeld door Manou van der Meulen. Ze verandert de naam direct in Fashion Planet. Deze hardcore fashion diva brengt heel wat teweeg op de redactie. Ellis Beers, gespeeld door Josje Huisman (K3), is een doodnormaal plattelandsmeisje met een passie en goed gevoel voor mode. Ze zou ontzettend graag stage willen lopen bij het blad der bladen. Door een kleine wending bij binnenkomst en een flinke dosis mazzel, wordt ze geen stagiaire maar directe assistente van Rebecca…

Fashion Planet pakt uit
Het magazine Fashion Planet is niet zo fictief als het misschien lijkt. In samenwerking met H&M komt de serie namelijk met een verrassend nieuw concept. Komt er in het programma een outfit voorbij die je hart sneller doet kloppen? H&M zorgt ervoor dat het de volgende dag in de winkels ligt! Op het online platform verschijnen bovendien allerlei ins & outs over Fashion Planet en er wordt gewerkt aan een échte, papieren editie van het magazine, die aan het einde van het seizoen bij H&M op de toonbank moet liggen.

Styling H&M
garderobe-fashion-planet H&M’s visual merchandiser Karlijn Kapitz en styliste Jolijn van Panhuis zijn de gouden handen achter de outfits van de acteurs. Zij voorzagen de gehele cast van de beste stukken uit de voorjaarscollectie van H&M. Het resultaat mag er zijn. Vooral het karakter Ellis was een feest om aan te kleden volgens de twee, aangezien Josje met haar kleine, makkelijke figuur en krullen bijna alles kan hebben. De look van Ellis is erg girly, met veel kleur en vooral veel roze. Ze is een echt meisje-meisje, met veel sieraden. Hoofdredactrice Rebecca heeft, helemaal in lijn met haar karakter, een strengere look met veel zwart en strakke lijnen.

Dat bepalen van ieders stijl gebeurde overigens in samenwerking met de regisseur, die ook het script schreef – hij kent ‘zijn’ types tenslotte door en door – ontstond zo voor ieder personage geleidelijk een bepaalde stijl. En ook de acteurs zelf hadden inspraak: voelden ze zich ergens niet goed in, dan ging het feest niet door. Om tot al die inspirerende pakjes te komen zijn er dus heel wat doorpasmomenten geweest. De klus was voor Jolijn en Karlijn een totaal nieuwe ervaring, met hier en daar een leermomentje: ‘Die toffe laarzen van de receptiedames, die zie je dus helaas niet op tv, als ze alleen maar achter de balie zitten…’

Lees ook