1. Home
  2. Inspiratie
  3. Editor’s tips: Sir Paul Smith special

Editor’s tips: Sir Paul Smith special

Door Britte Kramer - Dinsdag 18 November 2014 | 18:19

Editors tips Paul Smith

Sir Paul Smith
Zondagavond belde mijn moeder: ‘Paul Smith is bij Ivo Niehe!’ Kijk, dat zijn van die momenten dat je baalt dat je zo nodig geen tv hoefde. Niet dat ik nou zo’n fan ben van de gekleurde streepjes die jarenlang zijn handelsmerk waren, maar ik had ooit de eer de ontwerper te ontmoeten en ben helemaal in z’n ban geraakt. Zo heb ik deze documentaire over zijn leven al wel vier keer gekeken (ik heb normaal de regel dat ik NIETS twee keer kijk en ook nooit twee keer naar dezelfde vakantiebestemming ga, dus dat zegt nogal wat). Hij spuugt de ene na de andere inspirerende zin uit, is ontzettend innemend en een vat vol contradicties.

En vijf jaar geleden mocht ik naar zijn feestje in Londen en aldaar met hem in een badkuip voor een fotomoment. Maar nét voor er geflitst werd, zeg maar toen Sir Paul z’n arm al gemoedelijk om me heen had geslagen, sprong er zomaar een andere journalist bij ons in bad. Wat?! Ja, echt! Die boer met kiespijn op de foto, dat ben ik dus. En dat strategisch geplaatste boek (van Paul Smith, een die op m’n verlanglijst staat dus) over het hoofd van diegene op rechts, dat heeft totaal niks te maken met frustraties of ingehouden woede, maar alles met privacyrechten. Toegegeven: het voelde best lekker. Plan trouwens alvast een tripje naar België, want Modemuseum Hasselt heeft vanaf 30 januari een tentoonstelling over de inspiratiebom.

***KORT NIEUWS***

LENA The Fashion Library
Heb je ons blog gezien over de eerste, binnenkort te openen – modebibliotheek LENA? En weet je nog dat we je op de hoogte zouden houden? Bij deze: 20 november gooien ze de deuren open, en wel om 11 uur!

Song One
Een film om naar uit te kijken: Song One! Met Anne Hathaway in haar eerste indierol en extreem charmante singersongwriter Johnny Flynn als extreem charmante singersongwriter. Nog even geduld; volgend jaar knalt-ie van het witte doek.

Recept op je arm
Plakplaatjes voor op je arm, zodat je nooit meer je favoriete recept vergeet. Nog mooi vormgegeven ook, en uitwasbaar dus, voor als je niet elke avond ‘t zelfde wilt eten.

4 minutes of fame
En eh, ik verscheen zelf ook nog even in een flits op de buis. Om m’n vader in het zonnetje te zetten, bij Man Bijt Hond.

Lees ook