1. Home
  2. Inspiratie
  3. Het Songfestival 2014 kijkschema (mode & mooie mannen!)

Het Songfestival 2014 kijkschema (mode & mooie mannen!)

Door Britte Kramer - Dinsdag 06 Mei 2014 | 11:11

Eurovision 2014

Het Eurovisie Songfestival 2014 trapt vanavond af met halve finale 1. Donderdag volgt halve finale 2, en zaterdag de klapper: de finale. We begrijpen dat er redenen kunnen zijn om toch in te schakelen. Omdat je met een verstokte fan samenwoont bijvoorbeeld, omdat je nog steeds zit te wachten tot de nieuwe ABBA opstaat, of omdat je om small talk-stof verlegen zit.

Maar joh, het hoeft zo erg niet te zijn. Vooral niet als je al je Europese vrienden uit andere landen verzamelt, IRL of via Skype. Plus comfort food – heel veel comfort food. En vooral: het Jurkjes.nl Songfestival 2014 kijkschema.

Team Jurkjes.nl dook diep in de materie. Zonder onszelf de marteling van het voorluisteren aan te doen, that is. Als modewebsite zijnde namen we ons het recht voor ons enkel en alleen op uiterlijkheden te richten.

Met dit speciale Songfestival 2014 kijkschema weet je precies wanneer je even moet opkijken van je boek in verband met mooie man of fashion alert – en wanneer je maar beter kan zorgen dat je diep in dat boek verzonken zit. Zo wordt Songfestival 2014 nog best draaglijk. En misschien, heel misschien, zelfs nog leuk ook. Geen dank!

DINSDAG – HALVE FINALE 1

Wegkijken: IJsland (#5)
We vermoeden dat Pollapönk stylingadvies heeft gekregen van de kleuters die ze lesgeven. Of ze nou in maatpak of joggingpak verschijnen, de vier heren hebben allemaal een eigen kleurtje. Waarschijnlijk omdat je deze over-enthousiaste baardmannen van middelbare leeftijd anders simpelweg niet uit elkaar zou houden.
Wegkijken: Rusland (#7)
Of ze nu tuinpakjes of hartenjurken dragen, ze zijn altijd identiek. En hun favoriete accessoire is een windmachine, gericht op hun identieke lokken. De Tolmachevy Sisters, a.k.a. de olijke tweeling. Punt.
Kijken: Oekraïne (#9)
Een kekke zonneklep, een Marc by Marc Jacobs-achtig jurkje, een androgyn pak, een flaphoed, een bustier, een statementketting; Mariya Yaremchuk heeft het allemaal in de kast hangen. Benieuwd wat ze eruit trekt voor deze gelegenheid.
Wegkijken: België (#10)
Een zwaarlijvige jongeman, die op zijn persfoto’s de ‘hey you!’-look probeert te rocken, maar faliekant faalt. En dan is deze Axel Hirsoux ook nog eens van plan een minstens zo ‘zwaarlijvig’ lied met de titel ‘Mother’ ten gehore te brengen. Och arme…
KIJKEN: Nederland (#14)
Like, DUH! En echt niet alleen uit chauvinistisch oogpunt. Hier hebben we een mooie man- én fashion alert in 1. Hoppa! The Common Linnets, go, go, gooo.

DONDERDAG – HALVE FINALE 2

Kijken: Noorwegen (#3)
Voor de liefhebber van gevoelige mannen met baarden en tattoos: Carl Espen. Ah koedie-koedie!
Wegkijken: Oostenrijk (#6)
De naam alleen al: Conchita Wurst is een soort Maik de Boer, maar dan met wapperende manen. Hij combineert een gestileerd baardje met stapels make-up. En een jurk. Nuff said?

Kijken: Litouwen (#7)
Van Vilija Matačiūnaité verwachten we een quirky outfitje. Hoewel haar persfoto’s vrij tegenstrijdig zijn, gokken we dat voor deze show haar fashion side het wint van haar burgerlijke kant.

Wegkijken: Wit-Rusland (#10)
Deze met ringbaard getooide playboy heet Teo. Althans, dat is zijn artiestennaam. Zijn lied heet Cheesecake en zijn persfoto’s zijn te cheesy voor woorden. Het zorgwekkende is dat we denken dat dat niet eens met een dikke knipoog bedoeld is… O, en wie haalt die sambaballen, die (levende) Barbiepop en die nare zonnebril bij ‘m weg?

Kijken: Griekenland (#13)
HALLO hotties! Of nou ja, voor songfestivalbegrippen is Freaky Fortune (feat. RiskyKidd) echt behoorlijk goed te doen. En ook qua styling wordt er aardig voor Theofilos (hihi), Nikolaos en RiskyKidd Shane gezorgd. Al zou het ons ook niks verbazen als deze tikje-metro types hier zelf verantwoordelijk voor zijn.

ZATERDAG – FINALE

Kijken: Verenigd Koninkrijk
Molly is een lekker simpele girl-next-door, met bontjasjes, beanies en discopants. Niks spectaculairs; gewoon dé London-look, die tenslotte nooit echt verveelt. O, en fingers crossed dat ze een van haar hoofdkettingen draagt.
Kijken: Frankrijk
Oei, TWIN TWIN balanceert op het randje. De ene keer zouden we ze zó als favoriet bestempelen, de andere keer zouden we ze liever doorschuiven naar de ‘WEGKIJKEN!’-categorie. We laten het maar van de act afhangen, en geven ze tot dan het voordeel van de twijfel. Laten we hopen dat ze vol zelfspot zitten.

 

Lees ook