1. Home
  2. Inspiratie
  3. Daar is-ie: de Songfestivaljurk van Trijntje/Traincha!

Daar is-ie: de Songfestivaljurk van Trijntje/Traincha!

Door Britte Kramer - Maandag 11 Mei 2015 | 17:23

Oehhh, daar is-ie dan: de Songfestivaljurk van Trijntje Oosterhuis. Pardon, van Traincha. De organisatoren van het Eurovisie Songfestival plaatsten deze trotse tweet met foto. En dus is het nu aan ons om een oordeel te vellen over een van de – nu al – meest besproken en meest belangrijke jurken van het jaar. Het idee is simpel maar doeltreffend: een strakke zwarte jurk met lange mouwen, met een decolleté alsof er een – we konden ‘m niet laten liggen – treintje overheen is gereden.

Vrij oncomfortabel

Is het flatterend? Nee. Is het indrukwekkend? Nee. Of in ieder geval: niet op een positieve manier. Is het feestelijk? Nee – vooral dat gaasje voor haar gezicht doet lijken of ze haar kansen zelf al vrij somber inschat. En daarbij ziet ze er ook nog eens vrij oncomfortabel uit, op het beeldmateriaal dat we voor ogen kregen. Hopelijk gaat dit niet ten koste van haar zangkwaliteit.

Walk Along
Gelukkig zijn de kritieken wat betreft haar vocale prestaties lovend. De foto werd namelijk gemaakt tijdens de eerste repetities die Trijntje vandaag hield in Wenen, waar het muziekfestijn 19 mei aanstaande plaatsvindt. Komt ze met ‘Walk Along’ de halve finale door, dan mag ze zich op 23 mei nogmaals in deze jurk hijsen.

In het rijtje van Patty Brard en De Toppers
De jurk is ontworpen door kostuumdesigner Tycho Boeker, die werkt onder de naam Prince Charming. Het is niet de eerste keer dat hij voor Trijntje aan het creëren sloeg, dus we verwachten dat ze wat persoonlijke invloed heeft gehad. Prince Charming werkte eerder ook voor artiesten als Patty Brard, 2 Unlimited, De Toppers en Within Temptation. Extravagantie is dus wel aan hem besteed, al heeft hij het hier voor zijn doen vrij ingetogen gehouden.

Bas Kosters
Ook de achtergrondzangeressen komen niet in hun huis-tuin-en-keuken-kloffie, maar werden voor de gelegenheid in het nieuw gestoken door niemand minder dan Bas Kosters. De zwart/witte, speelse pakjes vormen een spannend contrast met de jurk van Traincha, die een heel andere – lees: deftigere – uitstraling heeft. Onze suggestie: laat Bas Kosters snel nog een Songfestivaljurk voor Trijntje maken. Wij hebben wel een pakkende print voor ogen…

Lees ook