1. Home
  2. Inspiratie
  3. Balmain is H&M’s volgende gastdesigner!

Balmain is H&M’s volgende gastdesigner!

Door Arantxa Brammerloo - Maandag 18 Mei 2015 | 14:56

De nieuwe gastdesigner van H&M is bekend! Na Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Donatella Versace en Alexander Wang gaat de Zweedse modeketen deze keer in zee met het Franse haute couture-merk Balmain. De nieuwe collab zal aankomend najaar in een beperkt aantal H&M-winkels liggen. Bekijk hieronder de eerste items uit de collectie! 

H&M X BALMAIN

Voor elke fashionista met liefde voor haute couture is dit dé uitgelezen kans om topstukken toe te voegen aan je garderobe, zonder dat je elk dubbeltje drie keer hoeft om te draaien. Topmodellen Kendall Jenner en Jourdan Dunn bracht het nieuws afgelopen nacht tijdens de Billboard Music Awards. De dames hintten eerder op Instagram al dat ze groot nieuws te melden hadden en niets was minder waar: ze verschenen samen met Balmain’s creatief directeur Olivier Rousteing op de rode loper, gehuld in eerste items uit de nieuwe collectie.

Olivier teasde ons op Instagram met een video-post en na het rodelopermoment bevestigde H&M ook zelf het goede nieuws:

#HMBalmaination

Het Franse modehuis staat bekend om zijn sterke silhouetten en nauw aansluitende, uitgesproken schouders. En met de jonge Olivier (hij is pas 29!) aan het roer is Balmain uitgegroeid tot een wereldwijd popcultuurfenomeen. Topmodellen laten zich graag kleden door Olivier, maar ook sterren zoals Rihanna en Kanye West zijn fan van zijn creaties. Nu wordt zijn werk naar een groter publiek gebracht en dat is precies wat hij wil bereiken met deze samenwerking.

In een officieel persbericht laat hij weten: “Als ontwerper is het mijn grootste doel om tot mijn generatie te kunnen spreken. H&M geeft me de unieke kans om iedereen kennis te laten maken met de wereld van Balmain, mee te laten delen in deze droom en een wereldwijde #HMBalmaination te creëren: een hashtagbeweging die draait om saamhorigheid. De samenwerking voelde voor mij heel natuurlijk: H&M is een merk waarmee iedereen zich kan identificeren. Het staat voor eenheid en daar kan ik me helemaal in vinden.”

Nog éven geduld hebben…

Als je het ons vraagt, ligt de collectie liever vandaag dan morgen in de winkel! Aangezien het succes van de vorige designercollecties én het feit dat Balmain een van onze favoriete labels is, verwachtten we weer dikke rijen en slaapzakken voor de ingang. We moeten nog wel even geduld hebben, want de collectie is pas vanaf 5 november verkrijgbaar in ongeveer 250 winkels wereldwijd en online.

Lees ook