1. Home
  2. Inspiratie
  3. Lancering van het H&M Kunstproject

Lancering van het H&M Kunstproject

Door Michelle Laros - Donderdag 03 April 2014 | 19:41

Gisteren was het zo ver, dé lancering van het H&M kunstproject Conscious New World en wij waren erbij. Naast het kunstproject kregen we ook een sneak preview van de H&M Conscious collectie die vanaf tien april in de winkels ligt. Nieuwsgierig? Wij maakten een fotoverslag van de avond.

De personthulling vond plaats in Loods 6 – een grote industriële hal in Amsterdam – die voor de gelegenheid prachtig versierd was. Onder het genot van een drankje liepen we onder de grote witte lampionnen en langs de exposities aan de zijkant om uiteindelijk aan te komen bij de H&M Conscious collectie die klaar stond om geshopt te worden.

Conscious collectie
Zoals je waarschijnlijk wel zou verwachten van een conscious collectie, is de kleding gemaakt van biologische materialen en zijn er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Verwacht minimalistische designs maar ook bohemien invloeden, allemaal in rustige en zachte tinten zoals wit, pastelroze en beige. En owja, als je in het label ziet staan ‘made in Cambodja’, maak je geen zorgen want H&M heeft haar eigen fabrieken waar de werknemers voor een goed loon onder goede werkomstandigheden werken.

conscious-collectie

Conscious kunstproject
Natuurlijk krijgen jullie ook de prachtige expositie te zien. De expositie bestaat uit kledingstukken met elk een eigen thema. De inspirerende conscious kledingstukken staan op poppen gepresenteerd en vertellen -letterlijk- een bijpassend verhaal door een van de muzen. Hierdoor krijgt het kunstwerk een dynamisch effect. De kunstenaar heeft bij elk thema een kunstwerk gemaakt en ook deze wordt dynamisch geprojecteerd op de jurk. Wij kunnen je verklappen, het eindresultaat is stunning!

Dus pak een stift en schrijf met grote rode letters in je agenda; tien april niet vergeten want dan is het H&M conscious shopping time! Houd Facebook in de gaten om te weten op welke data de exposities zijn en waar, zo kun je er een lekker H&M dagje van maken.

Om je een indruk te geven en je enthousiasme te vergroten hebben wij alvast een paar foto’s genomen van de expositie. Wat vind jij van het initiatief dat H&M neemt om conscious te zijn?

conscious-kunstproject
Valentijn de Hingh en kunstenaar Charlotte Greeven – Thema ‘Recycling’.

conscious1
Victoria Koblenko en kunstenaar Cil Laurens – Thema ‘Educatie’.

conscious-kunstproject
Eveline Vroonland en kunstenaar Tim van Cromvoirt – Thema ‘Water’.

conscious4
Sanne Vogel en kunstenaar Jolanda van Meringen – Thema ‘Lonen’.

conscious
Megan Zimny Kaftira en kunstenaar Denise Collignon – Thema ‘Grondstoffen’.   

Lees ook