1. Home
  2. Inspiratie
  3. Must visit: Chanel de Legende

Must visit: Chanel de Legende

Door Shelley Beekman - Vrijdag 11 Oktober 2013 | 16:26

Chanel de legende

Mijn mode hart begint sneller te kloppen. Vandaag is het dan eindelijk zover: de pers preview van “Chanel de Legende” in het gemeente museum in Den Haag. Een prachtige tentoonstelling over Coco Chanel, de vrouw die de “Little Black Dress” introduceerde en nog altijd een grote inspiratiebron is voor velen, zo ook voor mij.

Alsof ik in de mode hemel ben beland, wandel ik over het luxe tapijt naar het begin van de tentoonstelling over deze zogenoemde legende. Er zijn elf zalen die een chronologisch verhaal vertellen over het leven van Coco Chanel zelf en het fenomenale werk wat zij heeft geleverd en daarmee ook de veranderingen in de mode.

Bij de eerste zaal wordt al meteen duidelijk wat voor invloed Chanel heeft op de moderne vrouw, het is muisstil en iedereen kijkt vol bewondering naar de prachtige jurkjes die voor ons tentoongesteld zijn. De zalen laten stuk voor stuk prachtige items uit de collecties van het mode icoon zien, maar ook foto’s over miss Chanel haarzelf en natuurlijk de wel bekende tas 2.55 waar elke vrouw een moord voor zou doen.

Zelf lichtelijk overdonderd door alle pracht en praal om mij heen blijf ik staan voor een klein flesje parfum. Het eerste flesje van Chanels N°5! De volgende zalen zijn nog indrukwekkender, ik loop een zaal in met de mooiste sieraden die ik ooit in mijn leven heb gezien, deze zou ik allemaal zo mee naar huis nemen. Helaas word ik goed in de gaten gehouden door de beveiliging die mij niet zo blij aankijkt als ik met mijn neus bijna tegen de ruiten sta aangedrukt.

Chanel is mijn grote inspiratie en toen ik aan het einde van de tentoonstelling ook nog eens zelf een écht Chanel jasje mocht passen en ermee op de foto mocht voelde ik me even in de zevende hemel. Ik kan natuurlijk nog uren doorpraten over mijn magische ervaring met deze tentoonstelling, maar het is veel leuker om het zelf te ervaren.

Chanel de legende

Chanel de legende

Chanel de legende

Chanel de legende

Chanel de legende

Chanel de legende

Chanel de legende

Chanel de legende

Chanel de Legende is te zien van 12 oktober 2013 t/m 2 februari 2014 in het gemeentemuseum in Den Haag. Voor meer informatie ga naar: www.gemeentemuseum.nl

Lees ook