1. Home
  2. Inspiratie
  3. Fashion files: Little Black Dress

Fashion files: Little Black Dress

Door Shelley Beekman - zaterdag 01 februari 2014 | 23:47

little black dress

Piep, piep, piep. Dit is de derde keer dat mijn wekker afgaat en snoozen kan nu écht niet meer. Over 45 minuten moet ik de trein hebben en ik moet nog douchen, ontbijten, haar en make-up en o ja een outfit voor vandaag bij elkaar sprokkelen. Eenmaal uit de douche heb ik mijn keuze gemaakt, ik ga voor een little black dress. Makkelijk, classy en altijd goed.

De vraag blijft echter, waarom is een little black dress altijd goed? Wat voor magische krachten heeft dit kleine zwarte jurkje dat hij – no matter what – nooit de plank mis slaat? En waar komt de little black dress eigenlijk vandaan? Je leest alle antwoorden hier! Dit zijn de fashion files van de little black dress.

Geschiedenis

De little black dress, tegenwoordig ook wel LBD genoemd, is uitgevonden door Coco Chanel. We zullen haar eeuwig dankbaar zijn voor het ontdekken van de kracht die schuilgaat achter dit kleine jurkje. Voorheen waren de jurken lang en vaak ook nog met een korset. Coco maakte daar een eind aan. Kleding moest vooral lekker zitten en praktisch zijn. In de jaren ‘20 van de vorige eeuw was dan ook de LBD geboren.

Waarom is de LBD onmisbaar?

Zwart is een kleur die overal bij staat en ook naar elke gelegenheid gedragen kan worden. Een zwart jurkje kun je zo chique of casual maken als je zelf wilt. Combineer je hem met een leren jasje – stoer – of met een parel ketting – classy – ? Dat is ook de reden dat de little black dress al bijna 100 jaar niet meer weg te denken is uit onze garderobe.

Je zou je kunnen afvragen waarom dit niet geldt voor een wit of blauw jurkje. Denk dan maar eens aan de veelzijdigheid van de kleur zwart. Je kunt een LBD dragen naar een begrafenis, etentje, feestje en soms zelfs naar een bruiloft. Wanneer heb jij voor het laatst iets wits naar de kroeg gedragen? Precies!

Funny Facts

* Er  bestaat een Little Black Dress club, een netwerk voor onafhankelijke, zelfbewuste vrouwen waar ervaringen en tips worden uitgewisseld.

* Sara Bareilles én One Direction hebben een nummer genaamd “little black dress“.

* Er is een Japanse film genaamd little black dress” die gaat over 4 meiden en hun eerste jaar in college.

* Als je little black dress googled krijg je 392.000.000 hits

* Wereldberoemde sterren die famous zijn mede dankzij hun LBD: Audrey Hepburn, Betty Boop & Princess Diana

 

De little black dress is echt onmisbaar in de kast van iedere vrouw. Heb je nog geen zwart jurkje? Shop hem dan hier!

 

Lees ook

Jurkjes.nl maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.