1. Home
  2. Inspiratie
  3. Mode en muziek; dé lijst

Mode en muziek; dé lijst

Door Marise Doeve - Donderdag 09 Januari 2014 | 10:05

Liedjes over mode

Walk, walk, fashion baby! Designers laten zich inspireren door de muziekscene en op zijn tijd laat deze muziekscene zich weer inspireren door mode. Wij creëerden voor jou op Spotify dé lijst der lijsten met liedjes over mode!

Mode en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Veel trends ontstaan in de muziekwereld, denk aan huidige stijliconen als Lady Gaga en Rihanna maar ook aan iconen uit het verleden zoals Madonna die hét stijlicoon werd van de jaren ’80. Ook opvallend zijn de complete modestijlen die om een muziekstijl heen ontstaan, denk aan rock, happy hardcore of bijvoorbeeld de street fashion die ontstond door de urban videoclips van Missy Elliot en Puff Daddy.

Gucci liet zich in hun ontwerpen inspireren door David Bowie, Marc Jacobs door Donna Summer en Balmain door Michael Jackson. Maar welke muzikanten lieten zich juist door de mode inspireren? Of het nou over een designer gaat, over een fashion item of gewoon over fashion in general, als je eenmaal begint aan de zoektocht naar de beste fashion songs dan ben je wel even zoet.

Wij maakten een selectie van alleen de nummers die echt niet mogen missen op een lijst als deze. Van David Bowie tot One Direction en van Lana del Rey tot JAY Z, ze komen allemaal voorbij in de Jurkjes.nl fashion songs lijst.

Mis jij nog nummers in de afspeellijst? Reageer hieronder en misschien voegen wij jouw favorite fashion song wel toe!

Lees ook