1. Home
  2. Inspiratie
  3. Designerduo Dolce en Gabbana veroordeeld!

Designerduo Dolce en Gabbana veroordeeld!

Door Elise Takkenberg - Donderdag 20 Juni 2013 | 11:49

Dolce en Gabbana lovers opgelet! Jouw favoriete designers zijn veroordeeld tot een jaar en acht maanden cel. Het duo zou schuldig zijn aan belastingontduiking en dit is niet voor de eerste keer.

Volgens de rechtbank in Milaan hebben de twee voor ongeveer 1 miljard euro aan belasting ontdoken. Eerder kregen Domenico Dolce en Stefano Gabbana al een boete van maar liefst 343 miljoen euro voor dezelfde misdaad, maar daarna werden zij vrijgesproken.

Dit keer lijkt het echt raak te zijn. Volgens de rechter heeft het duo zelf een vestiging in Luxemburg opgericht om vervolgens met winst het merk naar dit bedrijf door te voeren. Het belastingstelsel in Luxemburg lag hen gunstiger en scheelde hen ruim 1 miljard euro. De rechter heeft hen hierop veroordeeld op twintig maanden celstraf.

Dolce en Gabanna veroordeeld

Dolce en Gabbana hebben al aangegeven in hoger beroep te gaan, maar in Italie schijnt dit jaren te kunnen duren. Er is daardoor een mogelijkheid dat het duo nooit de gevangenisstraf uit zal zitten, want zij mogen de verdere procedure in vrijheid afwachten. Behalve het duo zelf zijn ook vijf medewerkers van het modehuis veroordeeld tot celstraffen.

Het is dus nog afwachten wat er verder zal gebeuren. Aanstaande zaterdag zal in Milaan vooralsnog de mannencollectie voorjaar 2014 getoond worden. The show must go on!

UPDATE 21/06/13: De straf is gewijzigd! Volgens de regeling in Italië hoeft het duo de celstraf niet uit te zitten, omdat deze korter is dan twee jaar. Gaan de designers in deze periode alsnog de fout in, dan gaan ze wel direct naar de gevangenis. De boete van 343 miljoen is gedaald naar ruim 668.650 euro, maar of deze betaald moet worden is nog onduidelijk. Het leger aan advocaten dat Dolce en Gabbana achter zich hebben staan leveren in ieder geval goed werk!

Dolce en Gabbana gevangenisstraf | Jurkjes.nl

Lees ook