1. Home
  2. Inspiratie
  3. Help, wat draag ik onder mijn jurk? (Deel II)

Help, wat draag ik onder mijn jurk? (Deel II)

Door Joël Manoppo - Donderdag 10 Maart 2016 | 17:46

Leuke nieuwe jurk? Check. Onderbroek die niet showt? Check. Bh-bandjes die de look verpesten? Check. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: bh-bandjes die tevoorschijn komen, terwijl we nog zo hard hadden geprobeerd ze weg te stoppen. Bh’s hebben een belangrijke functie: steun en comfort voor je borsten. Hoe zorg je ervoor dat je borsten genoeg steun krijgen zonder een modeblunder te begaan?

bh jurk

Halter
Halterjurkjes zijn heerlijk voor de zomerdagen, en net even anders dan anders. Een bh-bandje links en rechts verpest helaas het effect van de halterjurk. Dus: hoera voor de halter-bh!

Strakke of lichte jurken
Strakke of lichte jurken vragen om een naadloze bh. Kies voor een bh gemaakt van schuim. Op die manier krijg je een gladde vorm en strakke look. Kies voor een kleur die aansluit bij je eigen huidskleur.

Blote rug
Een blote rug waarbij je je bh ziet is een echte no go. Probeer daarom een zelfklevende (adhesive) bh, gemaakt van siliconen. Een andere tip is om zelf een backless bra te maken. Zie deze DIY-video!

Doorschijnende jurk
Met een doorschijnende jurk laat je weinig aan de verbeelding over, maarre: private parts, private graag. Kies voor een niet-doorzichtige bodysuit in een kleur die dichtbij je huidskleur ligt.

Off-shoulder
De off-shoulderjurken zijn een succes, bh-handjes die je ziet: geen succes. Wij adviseren een bh met verstelbare bandjes. Why? Omdat de open shoulder zowel rechts als links kan zitten. Met een bh met verstelbare bandjes heb jij in de hand hoe je bh eruit komt te zien (of ehh.. hoe-ie dus NIET te zien is).

Plungejurkjes
Eerder zagen wij hoe Kim Kardashian haar boob trick liet zien die ze gebruikt voor plungejurkjes. Klinkt de combinatie tape + borsten je iets te pijnlijk? Je kunt ook gaan voor een bh met een diepe, brede v-vorm. Houd er rekening mee dat de middenband lager op je middenrif zit dan bij een gewone bh.

Strapless
Bij je strapless jurk kies je een bh zonder bandjes: de strapless bh. Eentje met of zonder beugel, it’s up to you. Strapless bh’s zijn flexibel en elastisch, strapless jurkjes dragen was nooit zo makkelijk.

Pssstt: lees vooral ook deel I, met in de spotlight: de onderbroek!

Shop hier mooie onderjurkjes

 

Lees ook