1. Home
  2. Inspiratie
  3. Help, wat draag ik onder mijn jurk? (Deel I)

Help, wat draag ik onder mijn jurk? (Deel I)

Door Joël Manoppo - Donderdag 10 Maart 2016 | 16:50

Jurkjes, daar worden we blij van. Waar we niet blij van worden zijn ondergoedlijntjes die er doorheen piepen, of onderbroeken die tevoorschijn komen wanneer ‘t weer eens te hard waait. Daarom blijft de hamvraag: wat is het beste ondergoed voor onder een jurk? Nou, dat gaan we je stap voor stap uitleggen – zowel voor strakke als wijde jurken. Want jurkjes komen in verschillende soorten en maten, maar gelukkig geldt dat ook voor lingerie.

Ondergoed jurkjes

STRAKKE JURKJES

Tip 1: weinig stof
Strings zijn misschien niet zo comfortabel als je granny panties; maar wel lekker onzichtbaar onder je jurk. Kies ‘m liefst een maatje groter, zodat er geen rollade-effect ontstaat. Voel je je met een string toch iets te naakt? Kies dan voor een hipster in een glad stofje.

Tip 2: naadloos
De naam zegt genoeg. Welk model onderbroek je ook kiest: voor ultieme onzichtbaarheid zorg je voor een naadloos exemplaar.

Tip 3: shapewear
Met shapewear, oftewel: met een corrigerende onderbroek, zeg je vaarwel tegen ongewenste hobbels en bobbels. Je verbetert je lichaamshouding, krijgt een strakke look en lijkt slanker. Handig!

Tip 4: onderjurkjes
Onderjurkjes zijn een must. Ze zijn sexy, speels en werken ook nog eens corrigerend; ondergoedlijntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zie hier de leukste onderjurkjes!

Tip 5: fashion tape
Kruipt je jurkje steeds omhoog? Fashion tape is de oplossing. Je plakt een stukje fashion tape aan de ene kant op je huid en aan de andere kant op je jurkje. Easy, maar erg handig. De jurk kruipt niet omhoog en blijft mooi op zijn plaats zitten. Fashion tape koop je onder andere hier, bij De Bijenkorf.

WIJDE JURKJES

Tip 1: met pijpjes
Onder lossere jurkjes (denk aan een shiftjurkje of tuniekjes) draag je simpelweg een katoenen broekje met pijpjes – een damesboxer dus. Op deze manier ben je altijd voorbereid op een Marilyn Monroe-moment.

Tip 2: neutrale kleuren
Omdat je nooit echt helemaal voorkomt dat je je onderbroek flasht, kun je het beste voor schutkleur gaan: dezelfde tint als je jurk dus, of een veilig zwart of wit (let wel op dat het niet al te ‘oma’ wordt!). Huidskleur kun je beter laten: voor je het weet lijkt het of je in je nakie bent.

Tip 3: budgetbroek
Wil je last minute je nieuwe jurk aan, maar heb je geen opties voor eronder? Pak een van je oude leggings en knip de onderkant eraf. Voilà; je zelfgemaakte broekje. De lengte bepaal jij. Voor een lange rok hoef je maar een klein stukje af te knippen, voor een korte rok kun je een groter deel afknippen.

Goed, tot zover de onderkant. Ook benieuwd hoe je de geschikte bh kiest bij een bepaald model jurkje? Dat lees je in deel II!

Lees ook