1. Home
  2. Inspiratie
  3. Editor’s tips: kerstjurkjes, kerstcadeautjes & kerstliedjes

Editor’s tips: kerstjurkjes, kerstcadeautjes & kerstliedjes

Door Britte Kramer - Dinsdag 09 December 2014 | 11:23

Editor's tipsAll I want for Christmas? Zoveel mogelijk kerstjurkjes! Denneboomgroene jurken, jurken zo rood als Rudolph z’n neus en jurken die glitteren als een kerstbal… ja, ja, JA! Eindelijk mag het weer. Ik weet van gekkigheid niet waar ik beginnen moet. Wat dat betreft heb ik een hele zware baan, want ik zie ze hier natuurlijk allemaal voorbij komen. Daarom deel ik mijn favoriete kerstjurkjes even met jullie, zodat ze hopelijk uitverkocht zijn als ik m’n volgende ronde maak. Pure zelfbescherming. Oké, en een beetje kerstspirit – ik gun jullie ook een sprookjesachtig kerstfeest! Verder in deze kersteditie van mijn ‘Editor’s tips’: de leukste kerstcadeautjes en de gezelligste kerstliedjes. Want ‘stille nacht’? Daar doen we niet aan! We spelen kerstliedjes tot we (ze) kunnen dromen. 

KERSTJURKJES

Een heel goed excuus om te shoppen, dat kerstgebeuren. Vooral ook een heel goed excuus om je kast vol te stouwen met glimmers en glitters. En als je dan bij Jurkjes.nl werkt, dan zie je nog wel eens wat voorbij komen. Heel gevaarlijk, kan ik je vertellen. Want terwijl ik voor jullie ‘fictief’ aan het shoppen was, heb ik alweer twee jurkjes afgerekend.

Nou hebben we op Jurkjes.nl dus een speciale pagina vol kerstjurkjes. Bomvol feestelijke exemplaren die je, als je ze nu bestelt, nog makkelijk vóór de 24e in huis hebt. Ik raad je wel aan om snel je slag te slaan, want het gaat o zo hard! Zo waren een paar van mijn persoonlijke favorieten al hartstikke uitverkocht in mijn maat. Maar ach, dit soort noodlottige taferelen maken je alleen maar creatiever. Zo ben ik dus even de andere categorieën gaan scannen, op zoek naar alternatieve kerstwaardige, betaalbare (!) jurkjes. Hopelijk haal je er wat inspiratie uit!

Dit vind ik dus top: Misguided, maar door het model toch heel ‘bij-oma-op-de-bank-proof’. Net als deze: simpel qua model, feestelijk van stof. Echt even anders is deze overgooier. Valt superleuk Brigitte Bardot-achtig te combineren met een brede diadeem en kniekousen of over the knee-laarzen. En met deze ben je dan weer Miss Etam Jurk.

Ben je – net als ik – fan van de Scandinavisch/dramatische stijl van Lykke Li? Ga dan voor een mix van sierlijk en strak, zoals in deze jurk met uitlopende mouwen. Of gooi het over de bohemien boeg, en waan je een soort serene kerstengel in deze rode maxidress. Of wat dacht je van dit knusse, kerstige geruite jurkje? Of deze, die dan net weer wat meer casual en stoer is? Daarbij hou ik als geen ander van ‘gewaden’. Deze in het rood, met een blote schouder en een streep satijn aan de onderkant schreeuwt aan de ene kant ‘Ibiza’, maar doet het net zo goed aan de kersttafel. Je zou er zelfs een eigen draai aan kunnen geven met een laag met lange mouwen eronder; dan zit je er sowieso warmpjes bij!

KERSTCADEAUTJES

All The Luck In The World
Ik heb alle geluk van de wereld. Waarom? Bij mij om de hoek (in de Amsterdamse Pijp) zit een winkeltje, en het heet ‘All The Luck In The World’. Niet dat die eerste zin zomaar een flauw taalgrapje was; All The Luck In The World is écht fantastisch, vooral als je op zoek bent naar een leuk/mooi/lief/bijzonder/persoonlijk cadeautje. Rondkijken alleen al voelt als een klein feestje. Ze blinken uit in praktische zaken als theedoeken, opbergdoosjes, bekers, glazen en vazen, maar dan wel in hun mooiste vorm. Bovendien pakken ze alles té leuk voor je in. Heb jij nou niet het geluk dat je om de hoek woont (er zit ook een filiaal in Utrecht), dan shop je gewoon online!

A N N A + N I N A & The Next Closet Christmas Bazaar
Náást All The Luck In The World zit het eveneens supersfeervolle winkeltje A N N A + N I N A. Hier ligt de focus meer op sieraden en accessoires, maar ook zij hebben spul voor in huis. Gisteren kreeg ik een mailing binnen dat ze samen met The Next Closet (het online platform voor tweedehands merkkleding) een heuse Christmas Bazaar houden. Nog op jacht naar het beste cadeau van het jaar? Ik durf je bijna te garanderen dat je het hier gaat vinden!

KERSTLIEDJES

Voor de kerstplaylist hier op kantoor was ik op zoek naar kerstliedjes van een paar lievelingsartiesten. De meeste bands hebben namelijk ooit wel íets aan kerst gedaan, al was het een anti-kerstlied (zoals Douwe Bob). Tijdens m’n zoektocht stuitte ik op de parodie hierboven. Ouch. Confronterend. The National, The Cure, Bon Iver, The XX, Mumford & Sons; precies de bands die ik gegoogled had… Blijkbaar is mijn hipster/indiesmaak belachelijk voorrspelbaar, en blijkbaar doen dat soort artiesten niet aan kersthits. Gelukkig vult Adam Horne de leegte een beetje… Niet jouw kopje glühwein? (Ha, I’m on a roll…) Hier het echte werk:

F – First Of Noel
Zee Avi – Frosty The Snowman
Kylie Minogue – Santa Baby (met video voor Love Magazine)
Michael Bublé – Winter Wonderland
Matt Costa – All I Want For Christmas
Miss Montreal – Being Alone At Christmas
Maria Mena – Home For Christmas
She & Him – Rockin’ Around The Christmas Tree
Jack Johnson – Rudolph The Red Nosed Reindeer
Brandi Carlile – The Heartache Can Wait
Brett Dennen – The Holidays Are Here
Bianca Ryan – Why Couldn’t It Be Christmas Everyday

Lees ook