1. Home
  2. Inspiratie
  3. 8x de mooiste prinsessenjurken (voor een koninklijke kerst)

8x de mooiste prinsessenjurken (voor een koninklijke kerst)

Door Quirine Brouwer - Zaterdag 17 December 2022 | 09:13

prinsessenjurken

Verkleedde jij je als klein meisje maar al te graag als een prinses? Er is eigenlijk geen reden om dat nu niet te doen! Unlock your inner princess en pak deze feestdagen uit met de mooiste prinsessenjurken.

Geïnspireerd op onze favoriete prinsessen – uit het echte leven en uit films.

1. Prinses Diana

Een van de meest geliefde – en bekende – prinsessen die Europa ooit heeft gehad. Prinses Diana stond bekend om haar vooruitstrevende stijl en heeft tot op vandaag de dag veel invloed op de mode gehad. Maar haar meest iconische outfit was toch wel de ‘revenge dress’, de off-the-shoulder zwarte jurk die ze droeg nadat bekend was geworden dat haar man, prins Charles, haar bedroog. Ga jij ook voor zo’n iconische look deze feestdagen? We geven inspiratie:

2. Mia Thermopolis Renaldi

Mia, in de volksmond ook wel Amelia Mignonette Thermopolis Renaldi Princess of Genovia, is een van de meest geliefde én herkenbare fictieve prinsessen. De tiener uit The Princess Diaries mocht dan een tikkeltje onhandig en chaotisch zijn, haar garderobe was altijd on point. Tijdens haar meest belangrijke momenten droeg ze witte jurken met gouden details (en ellenbooglange handschoenen). Helemaal in de sfeer van kerst.

3. Anastasia

Geen enkele prinses hoort meer thuis in de winter dan Anastasia, de verloren kroonprinses van Rusland. Het grootste gedeelte van de film loopt ze rond in comfortabele, onopvallende broeken en warme jassen, maar wanneer ze wordt omgetoverd tot prinses draagt ze een prachtige, nauw aansluitende donkerblauwe jurk met witte handschoenen. Een iconische outfit die jij heel makkelijk na kunt maken!

4. Belle

Natuurlijk kun je het nóg feestelijker maken en helemaal voor goud gaan, zoals Belle uit Belle en het Beest. Of heb je die spin-off film ‘Een Betoverd Kersfeest’ wel eens gezien, waarin ze een geweldige rode jurk met wit bont droeg? Hoe dan ook, Belle is een absoluut stijlicoon en de koningin van opvallende baljurken.

5. Grace Kelly

Van de fictieve prinsessen gaan we weer even terug naar een sprookjesprinses uit het echte leven. Grace Kelly, een succesvolle Hollywoodactrice, verruilde in 1956 de filmsets voor een koninklijk leven in Monaco door haar huwelijk met prins Rainier III. Haar stijl kenmerkte zich dan ook door die typische old Hollywood glamour. Drama, glitter en glans: perfect voor de feestdagen!

6. Enchanted

Een klassiek sprookje met een twist: prinses Giselle belandt van het fictieve Andalasia in de ‘echte’ mensenwereld en moet zich in New York zien te redden als normale burger. Maar het is overduidelijk dat ze in hart en nieren een echte prinses is. Haar go to-prinssenlook? Een sprookjesachtige jurk met enorme pofmouwen! Besluit jij dit ook te dragen tijdens het kerstdiner, pas dan op dat je mouwen niet zó groot zijn dat er niemand meer naast je aan tafel past. ;)

7. Prinses Leia

Misschien komt ze niet meteen als eerste in je op wanneer je aan prinsessen denkt, maar prinses Leia uit de Star Wars franchise was toch echt een prinses. Zij staat bekend om haar witte gewaad met wijde mouwen en zilveren riem, en daar kun jij natuurlijk inspiratie uit halen voor jouw feestjurk! Ga voor koninklijk met een vleugje futuristisch.

8. Arwen

Nog een minder voor de hand liggende prinses, maar een groot voorbeeld voor de avontuurlijke dromers onder ons: Arwen uit Lord of the Rings. De elvenprinses hult zich meestal in jurken met lange, wijde mouwen met een lage, ronde hals. Maak het af met een mooi hoofdaccessoire en je waant je helemaal in Rivendell.

Lees ook