1. Home
  2. Inspiratie
  3. Merk in de spotlight: Axara

Merk in de spotlight: Axara

Door Marise Doeve - Maandag 18 Februari 2013 | 13:58

Axara SS2013 campagne

Afgelopen vrijdag waren wij bij de Herfst/Winter 2013 collectie presentatie van het merk Axara, een tot dan toe nog redelijk onbekend merk voor ons. Tijd om te duiken in het verhaal achter dit Parijse merk.

Het familie bedrijfje is geboren in Parijs in 1990 en verovert nu langzamerhand de wereld, van Montreal en St. Petersburg tot Tokyo en heel Azië. In Nederland is het merk nog niet erg bekend maar ook dit zit er aan te komen.

Het team achter Axara is altijd op zoek naar nieuwe inspiratie en nieuwe ideeën om daarmee de vrouw van hen dromen te kleden. Een onafhankelijke en actieve vrouw met een eigen, maar wel Franse, stijl. Onder deze Franse stijl verstaan ze een typische elegantie; nooit een totale look, nooit overdone maar juist een mix van materialen en stijlen.

Vrouwelijkheid is heel belangrijk bij de kleding van Axara. Zo zullen ze er altijd op letten dat er ergens een typisch vrouwelijk detail in de kleding zit. Denk aan een mooi benadrukte taille, een sexy ontblote schouder of een mooi decolleté.

Goedkoop zijn de jurkjes van Axara niet maar we hebben vrijdag mogen ervaren dat het merk alleen de mooiste materialen gebruikt waardoor je wel een bepaalde kwaliteit mag verwachten. En als je dan realiseert dat alle kleding in Frankrijk wordt geproduceerd en niet in een Aziatisch land dan snap je al gelijk waar dit vandaan komt.

De huidige collectie voor lente/zomer 2013 bestaat uit zomerjurkjes in lichte kleuren en met veel wit. Favoriet van ons is het beige zomerjurkje met spaghetti bandjes. In het filmpje hieronder zie je een sfeerbeeld van de collectie, waaronder ook het beige zomerjurkje.

De show afgelopen vrijdag was echter een preview van de herst/winter 2013 collectie van Axara. In deze collectie zat uiteraard veel zwart met een paar beige, rode en groene details. Favoriet van alle gasten was het breisel (op de linker foto) waarvan een top, jurkje en jasje waren. Maar gelukkig duurt het nog wel even voordat we weer aan breisels hoeven te denken en kunnen we nu vooruit kijken naar zomerjurkjes! Klik hier om naar de huidige collectie van Axara te gaan.

Modeshow van Axara voor de Fall Winter 2013 collectie

Lees ook