1. Home
  2. Inspiratie
  3. Trend report: de maxi jurk

Trend report: de maxi jurk

Door Elise Takkenberg - Maandag 29 April 2013 | 16:06

Zodra het zonnetje begint te schijnen hunkeren we naar losse en luchtige items. Geen dikke truien en spijkerbroeken meer, onze voeten niet opgesloten in gevoerde laarzen. Zodra je lichaam zomerklaar is kijk je met een frisse blik naar het nieuwe seizoen. En bij een nieuw seizoen, hoort natuurlijk een vernieuwde garderobe!

Veel vrouwen hijsen zich in een denim short of jurkje, slippertjes eronder en klaar. Tegenwoordig kunnen de jurkjes en broeken niet kort genoeg zijn, maar niet iedereen voelt zich fijn in deze korte items. Je kunt een lange broek aan trekken, maar met zomerse temperaturen is dit ook geen oplossing. De maxi jurk is dat daarentegen wel!

Voordelen van de maxi jurk

Met de maxi jurk kun je oneindig combineren. Festivalproof met een stel stoere boots of regenlaarzen eronder en je bent klaar voor iedere weersvoorspelling. Is je eindbestemming een verjaardag, chique feest of etentje? Je geeft een romantische touch aan je outfit door sandalen of pumps te dragen. Als het wat kouder is kun je de maxi combineren met een blazer of spijkerjasje. Een leuke clutch of handtas erbij en klaar! Easy, isn’t it?

De jurk is, in tegenstelling tot het korte jurkje, bestemd voor alle leeftijden en ieder figuur. De jurk is vrouwelijk en stijlvol, tegelijkertijd speels en veelzijdig. Door haar wijde vorm kun je eventueel delen van je lichaam verbergen. Er zijn diverse modellen die heupen, benen en buik camoufleren. Tip: accentueer jouw smalste deel door middel van een riem of lus, je zult zien dat dit positieve effecten heeft!

Om jou te inspireren hebben we de leukste maxi jurken geselecteerd. Klik hier om ons volledige overzicht met maxi jurken te bekijken. Veel plezier met shoppen!

De leukste maxi jurken op Jurkjes.nl

V.l.n.r: Anna Field € 49,00, Mint&Berry van €34,90, Zalando Collection van €49,99,

Mint&Berry van € 49,90, Mango €79,99

Tip: ben jij een creatieveling en heb je nog tijd over tot Koninginnedag? Op deze website staat een leuke Do It Yourself voor een oranje maxi jurk.

Lees ook