1. Home
  2. Inspiratie
  3. Musthaves: maxi jurken | zo style je de perfecte zomerlook!

Musthaves: maxi jurken | zo style je de perfecte zomerlook!

Door Ilse.bloemendal - Donderdag 09 Maart 2023 | 07:00

Met de zomer om de hoek, is het tijd om de maxi jurken uit de kast te halen en te genieten van het warme weer in stijl. Maxi jurken zijn de perfecte keuze voor een zomerse dag, omdat ze comfortabel zijn en toch een elegante uitstraling hebben. Maar hoe style je de perfecte zomerlook met een maxi jurk? In deze blog gaan we tips en tricks delen om jouw maxi jurk outfit naar het volgende niveau te tillen en je te laten stralen tijdens warme zomerdagen.

Van het kiezen van de juiste accessoires tot het vinden van de perfecte schoenen, wij hebben alles wat je nodig hebt om er chic en comfortabel uit te zien tijdens het zomerseizoen.

Maxi jurk stijlen – zo draag je een maxi jurk

Hoe style je de perfecte zomerlook met een maxi jurk? Hier zijn enkele tips:

  1. Kies de juiste lengteMaxi jurken zijn er in verschillende lengtes, van enkel- tot vloerlengte. Kies de lengte die bij je past en waarin je je comfortabel voelt. Als je klein bent, kun je het beste kiezen voor een enkel- of knielange jurk, omdat een te lange jurk je nog kleiner kan doen lijken.
  2. Pasvorm is belangrijk – Zorg ervoor dat de maxi jurk goed past en je figuur flatteert. Een jurk die te strak zit kan onflatteus zijn, terwijl een jurk die te los zit je figuur verbergt. Kies een jurk met een tailleband om je taille te accentueren en je figuur te benadrukken.
  3. Kies de juiste stof – Kies voor lichte en luchtige stoffen, zoals katoen, viscose of zijde. Deze stoffen zijn ademend en perfect voor de zomer. Vermijd synthetische stoffen die snel warm worden en niet ademen.
  4. Combineer met de juiste accessoires – Combineer je maxi jurk met de juiste accessoires om je look af te maken. Kies voor eenvoudige sandalen of slippers voor een casual look, of hakken voor een meer formele uitstraling. Voeg een hoed, zonnebril en een handtas toe om je look compleet te maken.
  5. Experimenteer met kleuren en prints – Maxi jurken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints. Kies voor felle kleuren en opvallende prints voor een gedurfde look, of kies voor neutrale kleuren en subtiele prints voor een meer ingetogen uitstraling. Experimenteer en ontdek wat het beste bij jou past!

Laat je inspireren door deze mooie maxi-jurken

Met deze tips kun je de perfecte zomerlook creëren met een maxi jurk. Of je nu gaat voor een casual of meer formele look, een maxi jurk is een veelzijdige en stijlvolle keuze voor de zomer.

Lees ook