1. Home
  2. Inspiratie
  3. Musthaves: oversized jurk

Musthaves: oversized jurk

Door Ilse.bloemendal - Maandag 20 Maart 2023 | 17:08

Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil… Hoewel je het liefst een compleet nieuwe zomergarderobe wil aanschaffen, is het deze maanden nog een beetje te koud om in deze nieuwe kleding te lopen. We hebben daarom lang nagedacht over een jurk die je zowel op dit moment als in de zomer kunt dragen: een oversized jurk. Lees hier alles over deze musthave. 

Voordelen oversized jurk

De oversized maxi jurk is namelijk helemaal niet seizoensgebonden kledingstuk en way more chic dan een gewone sweater. Nog een voordeel: je hoeft geen nieuwe herfst/winter jurken aan te schaffen en dus is de oversized jurk hartstikke duurzaam. De jurk zit heerlijk en brengt duidelijk een dosis coziness met zich mee. In de winter kun je deze look ook nog dragen met een leuke spijkerbroek. Heerlijk warm en stylish. 

Het is een item dat eigenlijk in iedere vrouw haar garderobe moet hangen. Trek er een lekker vest met cowboylaarzen aan en geniet van een heerlijke wandeling. Je hebt wellicht wel een beetje lef nodig om de jurk te combineren. Leg vooral de nadruk op de prachtige jurk, want dat verdient ‘ie.

Een oversized jurk in de zomer

In de zomer combineer je deze oversized t-shirt jurk gewoon met een paar sneakers of laarzen. Maak het af met een leuk tasje en klaar ben je. Super sexy met blote benen. Combineer de musthave eventueel met een riempje om je taille te benadrukken. Deze lente/ zomer zal je hem veel zien in vrolijke printjes – wij zijn fan van de ruitjesprint.

Voor ieder figuur

Oversized jurken zijn voor iedere vrouw, wat voor figuur je ook hebt! Er zijn natuurlijk wel een aantal punten waar je op kunt letten om je 100% comfortabel te voelen in je nieuwe favoriete kledingstuk. Heb je een peerfiguur? Speel dan met prints, waarbij de print wegvalt op de heupen! Kies voor een jurk met een wijd uitlopende rok en leg de nadruk op het bovenlichaam. Met een appelfiguur kun je het beste niet de nadruk op de buik leggen door een jurk met een band onder de buste uit te kiezen.

Mix ’n match!

In de herfst/winter is de jurk toch echt te fris. Gelukkig zijn er genoeg manieren om deze trend te combineren! Trek er bijvoorbeeld je lievelingsspijkerbroek onder aan en je bent good to go. Je kunt de jurk ook heel dragen met een vintage wollen vest of een coltrui. Hier lees je alles over hoe je zomerjurken in het najaar kunt dragen.

Ben jij ook in voor deze boho-look? Trust us, het is het helemaal waard.

Shop de oversized jurk

Lees ook