1. Home
  2. Inspiratie
  3. Op vakantie naar Saoedi-Arabië? Dit zijn de 10 leukste maxi jurken

Op vakantie naar Saoedi-Arabië? Dit zijn de 10 leukste maxi jurken

Door Ilse.bloemendal - Maandag 14 Augustus 2023 | 09:30

Op vakantie naar Saoedi-Arabië? Als je dit prachtige land bezoekt, is het belangrijk om je bewust te zijn van de lokale kledingvoorschriften. In Saoedi-Arabië wordt van vrouwen verwacht dat ze zich bescheiden kleden en hun benen bedekken. Een geweldige manier om aan deze vereisten te voldoen en toch stijlvol en trendy te blijven, is door te kiezen voor maxi-jurken. Deze lange jurken zijn niet alleen modieus, maar bieden ook comfort en helpen je jezelf respectvol te kleden volgens de lokale normen.

7 vakantielanden waar je maxi jurken moet dragen

1. Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië wordt van zowel vrouwen als mannen verwacht dat ze zich conservatief kleden. Vrouwen worden vaak verwacht lange, loszittende abaya’s te dragen die hun hele lichaam bedekken, inclusief hun benen.

2. Verenigde Arabische Emiraten

Hoewel de dresscode in de Verenigde Arabische Emiraten minder streng is dan in sommige andere Golfstaten, wordt het nog steeds gewaardeerd als vrouwen zich conservatief kleden en hun benen bedekken.

3. Maleisië

In Maleisië wordt van bezoekers verwacht dat ze zich bescheiden kleden, vooral in religieuze gebieden. Het dragen van korte jurkjes is ongepast.

4. India

Hoewel de kledingnormen in India variëren afhankelijk van de regio en de stedelijke versus landelijke gebieden, wordt het over het algemeen gewaardeerd als vrouwen zich conservatief kleden en hun benen bedekken. Vooral bij het bezoeken van religieuze plaatsen.

5. Qatar

Qatar houdt vast aan een conservatieve dresscode, vooral in openbare ruimtes. Vrouwen moeten hun schouders bedekken en kleding dragen die de knieën bedekt.

6. Indonesië

Hoewel er in Indonesië een breed scala aan kledingstijlen te vinden is, wordt het in religieuze gebieden en conservatieve gemeenschappen op prijs gesteld als vrouwen zich bescheiden kleden en hun benen bedekken.

7. Egypte

In Egypte moeten vrouwen zich respectvol kleden en hun benen bedekken. Vooral bij het bezoeken van religieuze bezienswaardigheden.

De 10 leukste maxi jurken van dit moment!

1. Bloemenprint maxi jurken

Combineer deze jurk met sandalen met sleehakken, een strohoed en enkele eenvoudige sieraden voor een zomerse en romantische look.

2. Gestreepte maxi dress

Draag een maxi jurk met witte sneakers en een denim jack voor een casual en trendy uitstraling. Voeg een crossbody tas toe om de look compleet te maken.

3. Gebreide maxi jurk

Stijl deze jurk met enkellaarsjes, een leren jasje en een oversized sjaal voor een gezellige en modieuze herfstlook.

4. Off-shoulder maxi jurk

Combineer deze jurk met sandalen met bandjes en statement oorbellen voor een elegante en zomerse uitstraling. Voeg een clutch toe voor een chique touch.

5. Kanten maxi jurken

Draag deze jurk met nude pumps en delicate sieraden voor een verfijnde en romantische look, perfect voor speciale gelegenheden.

6. Denim maxi jurk

Stijl deze jurk met witte sneakers, een leren rugzak en een hoed voor een trendy en casual outfit. Voeg een riem toe om je taille te accentueren.

7. Boho maxi dress

Combineer deze jurk met sandalen met franjes, een crossbody tas en enkele gelaagde kettingen voor een bohemian en zorgeloze zomerlook.

8. Gestippelde maxi jurk

Draag deze zomerjurk met enkellaarsjes met blokhakken, een leren jack en een hoed voor een stijlvolle en eigentijdse outfit.

9. Satijnen maxi jurk

Stijl deze jurk met metallic sandalen, een clutch en enkele opvallende armbanden voor een glamoureuze en feestelijke look.

10. Streepjes maxi jurken

Combineer deze jurk met espadrilles, een rieten tas en een zonnehoed voor een nautische en ontspannen zomerstijl.

Lees ook