1. Home
  2. Inspiratie
  3. In een bruidsjurk naar je werk? Dit worden de jurkjestrends in 2022

In een bruidsjurk naar je werk? Dit worden de jurkjestrends in 2022

Door Quirine Brouwer - Donderdag 25 November 2021 | 08:34

Het is niet te geloven, maar 2022 staat alweer bijna voor de deur. En dus is het hoog tijd om eens een blik te werpen op de modetrends die ons het komende jaar staan te wachten. Of specifieker: de jurkjestrends voor 2022.

Want trends komen en gaan, maar onze liefde voor jurkjes blijft altijd bestaan.

Bruidsjurken met een twist

Huh, bruidsjurken? Ja, echt waar. Zelfs als je niet van plan bent om in 2022 het jawoord te geven, is er nog steeds meer dan genoeg reden om een witte jurk aan je garderobe toe te voegen. Volgend jaar zullen we namelijk veel dromerige, bijna sprookjesachtige mode zien. En daar horen lange, zwierige witte jurken bij met kant, franjes en meer lieflijke details.

Psychedelische prints

We zijn ook het komende jaar nog niet van de jaren zeventig af. In 2021 maakten de psychedelische prints al hun opmars, in 2022 mag deze ode aan de hippietijd eigenlijk niet meer in je kledingkast ontbreken. Met deze felle, contrasterende kleuren en prints om je volledig in te verliezen zal jij de ster in iedere ruimte zijn.

Preppy en chic

Chanel, Gossip Girl en de jaren tachtig: wat hebben deze drie dingen met elkaar gemeen? Juist, ze zijn alle drie dól op de preppy en chic stijl. Ook in 2022 gaan we ons weer kleden alsof we zo uit een rijke kostschool zijn gestapt. Dat betekent nauwsluitende vormen, luxe materialen, parels, tweed en gouden details.

Monochroom

Ben jij niet zo goed in het combineren van verschillende kleuren? Dan heb je geluk, want in 2022 kun je je hele outfit in één kleur kiezen. De monochrome look komt namelijk helemaal terug. Dus als jij voor een lila jurkje gaat, dan mogen de lila schoenen, tas en oorbellen niet ontbreken.

Naar de tennisbaan

Ook als je niet in het weekend op de tennisbaan staat om een balletje slaan, kun je je in 2022 uitdossen in een tennis-chic outfit. Denk hierbij aan polo’s en polojurkjes, tennis- of plooirokken, en truien die je over je schouders hebt geslagen. Op die manier kun je het meest simpele witte jurkje een extra boost geven (en heb je voor een frisse lenteavond meteen die warme trui bij de hand).

Lees ook