1. Home
  2. Inspiratie
  3. Musthaves: luchtige zomerjurkjes

Musthaves: luchtige zomerjurkjes

Door Ilse Bloemendal - Zaterdag 27 Augustus 2022 | 16:57

Van zomerjurkjes heb je nooit genoeg. Aangezien de tropische temperaturen van de laatste tijd, is het fijn om te kijken naar luchtige zomerjurkjes. Niets is vervelender dan een jurkje dat constant aan je plakt of waar je zweetvlekken te zien zijn. Dit zijn de leukste luchtige zomerjurkjes! 

1. Jurkjes van linnen

Linnen jurkjes zijn perfect voor de zomer. Beter gezegd: ze zijn onmisbaar in je kledingkast. Linnen is koel en luchtig om te dragen. Omdat de stof vrij los geweven is, ademt en ventileert de stof goed. Het werkt zelfs isolerend. Zo zie je nooit een zweetplek. Mocht je wel nat worden? Dan is het zo droog. Er is geen materiaal dat zo snel droogt als een linnen jurkje. Draag hem met een paar leuke sneakers.

2. Luchtige jurkjes met een vierkante halslijn

Hoe wijder, hoe beter. Gelukkig is dit een van de zomertrends van 2022. De winkels hangen vol met jurkjes met een vierkante halslijn en grote pofmouwen. Doe er je voordeel mee en schaf een luchtig jurkje aan. Zo loop je er stijlvol en comfortabel bij! Maak het af met een paar hakken als je gaat dineren of rock hem met een paar slippertjes naar het strand.

3. Boho chic

Ook de boho zomerjurk is dit jaar helemaal on spot. Fijn, want deze jurk is stijlvol en luchtig. Of je nou gaat voor een midi of een maxi variant, je zit altijd goed. Ga voor een exemplaar met een vrolijk printje of voor een effen, opvallende kleur. Maak het af met een mooie clutch en klaar ben je. Perfect voor de zwoele zomeravonden én koelere dagen!

Lees ook