1. Home
 2. Inspiratie
 3. Color blocking: zó doe je dat!

Color blocking: zó doe je dat!

Door Ilse Bloemendal - Zaterdag 03 December 2022 | 10:18

Voor alle kleurenliefhebbers is color blocking een feest! Je combineert contrasterende kleuren om zo de meest knallende looks te creëren. Ben je een color blocking-beginner? Lees hier wat color blocking precies is, voor wie deze trend het meest geschikt is en wat de mooiste kleurencombinaties zijn. En ja – voordat je het weet zijn die ‘colorblocks’ niet meer weg te denken uit je kast!

Wat is color blocking en waar komt het vandaan?

Bij color blocking combineer je verschillende, contrasterende, felle kleuren met elkaar. Denk aan een roze blouse met een oranje broek of een groene rok met een rode trui. Color blocking werd in 2011 op de kaart gezet door Jil Sander. Toen spatten de felle kleuren van de catwalk af. Sindsdien is color blocking hot. Door de jaren heen zagen we het, met wat ups en downs, steeds terug. Ook in 2022 is het weer hoog tijd voor een ‘up’: bereid je voor op veel oogverblindende kleurencombi’s!

Color blocking, hoe doe je dat? 

Contrasterende kleuren zijn key bij colorblocking. Zo kun je gaan voor een primair contrast, waarbij je primaire kleuren (dus geel, blauw en rood) met elkaar mixt. Een combi van een koude tint met een warme tint – oftewel: een kleur van de linkerhelft van de kleurencirkel met een kleur van de rechterhelft – contrasteert ook mooi. Verder kun je kiezen voor een licht-donkercontrast. Denk daarbij aan: donkerblauwlichtoranje, fuchsialichtgroen of bordeauxroodgeel. Of je gaat voor een complementair contrast. Hierbij mix je twee kleuren die tegenover elkaar op het kleurenpalet staan. Dit kan dus bijvoorbeeld paars-geel of groen-rood zijn.

Wat zijn mooie color blocking combinaties? 

Color blocking is totaal niet moeilijk, want alles kan en mag. Zolang er maar een groot contrast is! Toch nog wat hulp nodig? Bekijk hier wat mooie kleurencombinaties!

 • Oranje met roze
 • Groen met rood
 • Geel met groen
 • Roze met blauw
 • Rood met roze
 • Blauw met wit
 • Geel met roze
 • Goud met roze
 • Grijs met wit

Voor wie is color blocking geschikt?

Iedereen kan meedoen met deze trend. Let wel op, color blocking laat je er kleiner uitzien dan je bent. Dit komt door de scherpe kleurverschillen. Omdat het oog telkens ‘stopt’ bij een nieuw vlak en niet langs de outfit glijdt, lijk je optisch kleiner. Veel lange mensen doen daarom mee met deze trend.

Color blocking met jurkjes 

Ook met jurkjes zijn zeer geschikt voor de trend color blocking. Leuk om een jurkje te dragen met een felle tas, riem of schoenen. Shop je eigen colorblock-jurkje op jurkjes.nl!

Lees ook